7/2/08

Η σφαγή συνεχίζεται! Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, δολοφονίες, μέσα στο 2007

4/01 50χρονος οικοδόμος που εργαζόταν σε έργα αποχέτευσης στην Αλεξανδρούπολη στο συνοικισμό Μαΐστρου καταπλακώθηκε από χώματα.

11/01 60χρονος οδηγός έπεσε με το φορτηγό σε γκρεμό στα μεταλλεία του Αη - Γιάννη στη Βοιωτία

13/01 Ο 47χρονος εργάτης Δημήτρης Τσούτσικας που εργαζόταν στην εταιρία μεταλλικών βιομηχανικών κατασκευων “ Α. Κουτούσης και υιός ” στην οδό Τατοΐου 358, παγιδεύτικε στο περιστρεφόμενο τμήμα του τόρνου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

16/01 Ο 60χρονος οικοδόμος Δημήτρης Μάστορας έπεσε από το δεύτερο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στην Ελευσίνα, όπου έκανε διάφορα μερεμέτια και καρφώθηκε στα κάκγελα του κήπου.

25/01 Ο 45χρονος εργάτης Ιμάμ Λουτφί έπεσε νεκρός στην υπό κατασκευή σήρραγγα Βαλανιδίων της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Γρεβενών.

05/02 Ο 34 χρονος Γιάννης Τσιτσιμπίκος, εργαζόμενος στα απορριματοφόρα της Κοινότητας Εκάλης, έπεσε νεκρός την ώρα που εργαζόταν, πιθανά από καρδιακή προσβολή

06/02 Ο 28χρονος οικονομικός μετανάστης Ευθύμοφ Κρασίμοφ , πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έπεσε απ ’ τον 7ο όροφο σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στο Αγρίνιο και σκοτώθηκε.

02/03 Ο 18χρονος Αλβανός Pheterhkoah Smpentin ήταν ανεβασμένος σε ακατάλληλη σκαλωσιά για να βάψει αποθήκη καταστήματος στον Πειραιά, όταν κάποια στιγμή γλίστρησε, έπεσε στο πεζοδρόμιο και σκοτώθηκε.

09/03 Ο Λάζαρος Μπαρούτογλου 53 χρονών, μεταλλεργάτης, χτυπήθηκε από το κλάρκ που οδηγούσε ο ίδιος, χωρις να έχει ειδικότητα χειριστή και σκοτώθηκε. Το θανατηφόρο ατύχημα έγινε στην επειχείρηση σιδηροκατασκευών ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο, όπου και δούλευε.

14/03 Ο 46χρονος Γκέρμαν Ευφραιμίδης πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία αφου είχαν διαμελιστεί τα δυό του χέρια ύστερα από έκρηξη, στο χωριό Κόκκινο Δωρίδας στο νομό Φωκίδας κατά τη διάρκεια εργασιών εκβραχισμού. Δούλευε για την εταιρεία ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ η οποία είχε αναλάβει την αλλαγή του δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή.

15/03 Ο Ηλίας Σαρούδης 63 χρονών απότην Κοιλάδα Τεμπών καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο χωμάτων ενώ δούλευε σε βάθος 3 μέτρων. Δούλευε στην κατασκευαστική εταιρεία “ ΑΙΑΣ - ΑΤΕ ” . Το θανατηφόρο έγινεστον υπό κατασκευή δρόμο Σπαρμός - Βρυσοπούλες στον Όλυμπο.

19/03 Ο Γιώργος Φρυγανάς 54 ετών σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν στο λιμάνι της Χαλκίδας.

02/04 Ο 27χρονος εργάτης Στάθης Καλαβρέζος εργαζόμενος στο Σύνδεσμο Ύδρευσης στη Ζάκυνθο πέθανε από ασφυξία σε Αντλιοστάσιο του Δήμου Ζακύνθου στο χώρο της δεξαμενής στην Μπόχαλη, που τροφοδοτεί με νερό την πόλη της Ζακύνθου. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν υπάρχουν, ο εκλιπών αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε αυτασφάλιση στον ΟΓΑ.

02/04 Θάνατος Φιλιππινέζου μετανάστη ναυτεργάτη στο λιμάνι της Κέρκυρας κατά την διάρκεια άσκησης ετοιμότητας στο κρουαζιερόπλοιο "ASTORIA". Με σημαία Μπαχάμες, ανήκει στην Κυπριακή Εταιρεία "Passat Shipman age- ment".

17/04 Ένας ακόμα ναυτεργάτης άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο καράβι την ώρα της δουλειάς. Πρόκειται για έναν 38χρονο από τις Φιλιππίνες, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίο "MINALAND" με σημαία Αγγλίας, το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στη σκάλα φόρτωσης Κάναβα της Μήλου. Ο ναυτεργάτης προχτές, σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΥΕΝ, καθώς βρισκόταν στο χώρο ενδιαίτησης, έπεσε αναίσθητος "από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία".

20/04 Και δεύτερος ναυτικός, μέσα σε 48 ώρες, έχασε τη ζωή του από άγνωστη αιτία την ώρα της δουλειάς. Συγκεκριμένα, χτες ένας 51χρονος μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "ΑΧΙΛΛΕΥΣ", μετά τον κατάπλου του πλοίου σε προβλήτα του εργοστασίου "ΑΓΕΤ" Βόλου, έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

24/04 48χρονος Αλβανός εργάτης σκοτώθηκε στην κατεδάφιση 2όροφης μονοκατοικίας στην οδό Σαλαμίνας 26, στον Ταύρο.

27/04 Ο 45χρονος εναερίτης γραμμών Β.Α. χτυπήθηκε από ρεύμα και έπεσε νεκρός, σε υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ, στον Ωρωπό. Δούλευε στη τεχνική εταιρεία "ΕΝΤΕΧΝΟΣ".

27/04 41χρονος Αλβανός εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα τα οποία υποχώρησαν στο σκάμμα μέσα στο οποίο δούλευε σε έργο της τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Καρλόβασι της Σάμου.

10/05 Την τελευταία του πνοή μέσα στο σιλό τέφρας από ασφυξία κάτω από τα ηλεκτροστατικά φίλτρα της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη, άφησε το μεσημέρι της Τρίτης ο 42χρονος εργάτης Μόρφης Μορφίδης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Δούλευε για τη ΔΕΗ μέσω εργολάβου.

11/05 Ο 40χρονος Δημήτρης Καρασούλης σκοτώθηκε στο εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στο Μεγάλο Περιστέρι. Βρήκε ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία, όταν το γερανοφόρο όχημα κατά την ανύψωση σιδερόβεργων ακούμπησε ηλεκτροφόρο καλώδιο με αποτέλεσμα να διοχετευτεί στον εργαζόμενο που τοποθετούσε τις σιδερόβεργες ισχυρή τάση ηλεκτρικού ρεύματος η οποία αποδείχτηκε και μοιραία.

12/05 Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο 27χρονος Χαράλαμπος Χατζησιδέρης, χειριστής τσάπας, σκοτώθηκε δουλεύοντας σε έργα χάραξης δρόμου, στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού από τη χώρα των Σφακίων προς Ανώπολη, στα Χανιά. Το μηχάνημα πάνω στο οποίο βρισκόταν παρασύρθηκε σε γκρεμό 200 μέτρων, μετά από υποχώρηση του εδάφους.

14/05 Ινδονήσιος ναυτικός σκοτώθηκε στη Μύκονο και συμπατριώτης του τραυματίστηκε σοβαρά. Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του πλοίου όταν λύθηκε απ' την σιδερένια δέστρα και τους χτύπησε ο κάβος. Ήταν μέλη του πληρώματος του κρουζιερόπλοιου Orient Quenn της Εταιρίας Louis Hellenic Cruises.

27/05 46χρονος Λιμενεργάτης σκοτώθηκε πάνω στο φορτηγό πλοίο "Inia Matina" με σημαία Κύπρου.

28/05 Νεκρός είναι ο 26χρονος Ροϊκάν Μάσι από τη Ρουμανία ενώ σε κώμα βρίσκεται ο 17χρονος Ιντριτζι Εντουαρντ από την Αλβανία. Έπεσαν από τον 5ο όροφο νεανεγειρόμενης οικοδομής, στην περιοχή Φαληράκι. Διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σαφή σημάδια υποχώρησης της σκαλωσιάς πάνω στην οποία δούλευαν οι οικοδόμοι.

06/06 Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του ο 17χρονος εργάτης Ιντριτζι Εντουαρτ που βρισκόταν σε κώμα.

07/06 Χτες το πρωί έχασε τη ζωή του ο 54χρονος οδηγός φορτηγού Δημήτρης Κ. Ζαχαριάς, ο οποίος εργαζόταν στην "Εργοτεχνική Α.Ε.", στο Βασιλικό Εύβοιας, πέφτοντας από ύψος 3 μέτρων στο τσιμεντένιο δάπεδο, χτύπησε στο κεφάλι. Το περασμένο Σάββατο, έχασε τη μάχη με το θάνατο ο 25χρονος οικοδόμος Ποστιάρι Σοκόλ του Μίλο, αλβανικής καταγωγής, που είχε πέσει από ύψος 7 μέτρων προσπαθώντας να κόψει μια σιδερόβεργα σε οικοδομή της Χαλκίδας.

14/06 Ο 24χρονος εργάτης από την Αλβανία πολτοποιήθηκε από τη μέση και πάνω με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από μάρμαρα την ώρα της δουλειάς του στην Κρήτη.

Νεκρός από ηλεκτροπληξία έπεσε στην Πάτρα ο 22χρονος Αντρέας Δημητρόπουλος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα σε κατάστημα με αλουμίνια.

18/06 Νεκρός την ώρα της δουλειάς έπεσε χτες το απόγευμα ο πενηντάχρονος οδηγός Αντώνης Μουστακλής. Ο εργάτης δούλευε στην επιχείρηση σκυροδέματος "Κόκκινος ΑΒΕΕ" στα Γρεβενά που απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους. Τα ακριβή αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πενηντάχρονος οδηγός παρασύρθηκε από φορτηγό στο χώρο του εργοταξίου.

20/06 Ο εργοδηγός της ΔΕΗ Αθανάσιος Κωτούλας, 51 χρονών, σκοτώθηκε στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου στην Κοζάνη, όταν έπεσε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε από ύψος περίπου 20 μέτρων.

26/06 Μανώλης Κονταξίου, από το Φιέρι Αλβανίας, 31 χρονών, κούριερ. Δούλευε στην ACS. Πέθανε εν ώρα εργασίας. Τον τσίμπησε σφήκα πάνω στο μηχανάκι και μετά από λίγο πέθανε.

29/06 Το θάνατο ενός 50χρονου Ρουμάνου εργάτη είχε ως αποτέλεσμα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το πρωί σε αποθήκη αγροτικών προϊόντων στο Μοασχάτο. Ο εργαζόμενος δούλευε με αλυσοπρίονο όταν ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη συμβολή των οδών Πύργου και Αράχθου.

02/07 Θανατηφόρο στα Ορυχεία AHC Καρδίας-Κοζάνης 27χρονος μετανάστης από Αλβανία Σετίμ Κρόσι όταν το φορτηγό που οδηγούσε ανατράπηκε, πήδηξε για να γλιτώσει και καταπλακώθηκε από το φορτηγό. Είναι το τρίτο θανατηγόρο μέσα σε 2 μήνες στην AHC Κοζάνης.

06/07 Στην περιοχή Πεύκα στο Ηράκλειο Κρήτης σκοτώθηκε ο 59χρονος οικοδόμος Κώστα Κριθινάκης αφού έπεσε από κεραμοσκεπή όπου δούλευε από 9 μέτρα ύψος.

32χρονος Αλβανός οικοδόμος σκοτώθηκε ακαριαία όταν έπεσε από τον 1ο όροφο οικοδομής στο Μαρούσι όπου δούλευε.

10/07 Τρεις εποχιακοί πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στην Κρήτη και βρήκαν τραγικό θάνατο.

19/07 Ένας 57χρονος οδηγός φορτηγού στην Καβάλα και ένα παληκάρι 21 ετών, φοιτητής που εργαζόταν εποχιακά, έρχονται να προστεθούν θυσία στο βωμό του κέρδους. Στα έργα της επέκτασης του νέου λιμανιού στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, η πρόσχωση δεν άντεξε το βάρος του φορτηγού το οποίο ανατράπηκε και έπεσε στη θάλασσα απ' όπου ανασύρθηκε νεκρός ο 57χρονος οδηγός του. Ο 21χρονος φοιτητής Παναγιώτης Τερζάκης χτυπήθηκε από το κλαρκ που οδηγούσε με αποτέλεσμα το θάνατό του.

14/07 Ο 19χρονος ελαιοχρωματιστής Ξενοφών Μπαρούτας από τη Λάρισα έπεσε στο κενό από ύψος 13 μέτρων όταν εκτελούσε εργασίες στην κεραμοσκεπή του 4ου ορόφου νεοανεγειρόμενης οικοδομής της Εταιρείας "ΜΥΡΤΙΝΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε." στην συνοικία της Νέας Πολιτείας.

15/07 Ο 21χρονος Αλλοδαπός εργάτης Ιβρεμόφ Μπαϊραμόφ από τη Βουλγαρία στο Σούπερ Μάρκετ "Αρβανιτίδης" στη Βέροια έχασε τη ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη όπου έμενε μαζί με δεκάδες άλλους μετανάστες οι οποίοι πρόλαβαν να βγουν έξω.

16/07 Δύο μεταλεργάτες νεκροί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος από φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο "AILSA KRAIG". Το νέο έγκλημα στη ναυπηγοεπισκευαστική έγινε διότι δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού πριν από άλλες εργασίες, σωληνουργικές που στάλθηκαν να κάνουν οι 2 μεταλεργάτες. Πρόκειται για τους Δημήτρη Φαμπιόλη 60 χρονών και τον βοηθό του Βασίλη Ηρακλέου 23 χρονών.

23/07 Ο 23χρονος Βασίλης Παναγιώτου από τις Φιλιάτες. Εργαζόταν στα έργα οδοποιίας του Λούρου στην Πρέβεζα. Έπεσε νεκρός από ηλεκτροπληξία όταν κατά την ανύψωση σιδηροκολώνας από γερανοφόρο όχημα ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και σκοτώθηκε.

14/08 Νεκρός ο Παντελής Μηνιαδάκης, ο οποίος καθώς ανύψωνε τον "πύργο" του μηχανήματος για να ξεκινήσει τη διαδικασία διάτρησης της γης, αυτό ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

17/08 Ένας υπάλληλος του Δήμου Κατερίνης σκοτώθηκε και ένας ακόμη συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά όταν στη διάρκεια εργασιών συντήρηση ηλεκτρικών λαμπτήρων έπεσαν από ύψος 7 μέτρων. Νεκρός είναι ο ηλεκτρολόγος Σίμος Καγιάς 56 χρονών και τραυματίας ο 55χρονος εργάτης καθαριότητας Γιάννης Τσαναχτσίδης.

23/08 Την τελευταία του πνοή άφησε προχτές το βράδυ στο χώρο της δουλειάς του ο Ηλίας Μιχαηλίδης 57 ετών, επιμελητής τροφοδοσίας στην επιχείρηση "Ολύμπικ Κέτερινγκ" από άγνωστη αιτία.

30/08 Την τελευταία της πνοή στη δουλειά άφησε η εργάτρια Φωτεινή Κατσαούνη, 44 ετών, στις "Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΣΤΕΡΙΑΣ" στην περιοχή του Αστακού. Η εργαζόμενη από την εξάντληση παραπάτησε στις σκάλες με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον αυχένα και να επέλθει ο θάνατός της.

01/09 Τη ζωή του έχασε ο εργάτης Πέτρος Τσουμενής στο εργοστάσιο χαρτοποιίας "Ελίνα" στην Κομοτηνή. Ο 42χρονος σκοτώθηκε όταν το μηχάνημα κλαρκ που οδηγούσε τον εγκλώβισε σε τοίχο.

08/09 Ο 29χρονος Μάνθος Λαλλάς στην Άμφισσα έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων με το μηχάνημα που οδηγούσε και σκοτώθηκε. Μεταλλευτική επιχείρηση SB για λογαριασμό της εργολαβικής εταιρείας "INTERKAT".

12/09 Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας άφησε την τελευταία του πνοή ο 48χρονος Μάκης Μαυρόπουλος. Δεν έχει διευκρινιστεί αν πέθανε από ηλεκτροπληξία ή από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, όπως εικάζεται.

14/09 Ο Ξενοφών Καλαφάτης, 50 χρονών, ενώ χειριζόταν μηχάνημα σε εργοτάξιο της εργολαβικής επιχείρησης "Γιουροκάτ" (εργασίες αποχέτευσης), ένα φορτηγό που εκείνη τη στιγμή έκανε ελιγμούς με όπισθεν χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης ή ασφάλειας, πέρασε από πάνω του.

25/09 Ο Σαχμπάς Σαφάν από το Ιράκ βρήκε ακαριαίο θάνατο πέφτοντας στο κενό από τον 5ο όροφο. Εργαζόταν για την τεχνική εταιρεία "ΣΤΕΦΑΤΟΣ" στη Νέα Σμύρνη στη συμβολή των οδών Αμισού και Πατριάρχου Γρηγορίου.

26/09 Ο 22χρονος οικοδόμος Παναγιώτης Νεζερίτης σκοτώθηκε στην περιμετρική οδό Πάτρας.

27/09 34χρονος χειριστής τραυματίστηκε στην βιομηχανική περιοχή της Λίνδου. Πέθανε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία

4/10 Ο 26χρονος μετανάστης Μουχαμά Σαρίφ έγινε παρανάλωμα με έναν ακόμα συνάδελφό του όταν ξέσπασε φωτιά σε χυτήριο της επιχείρησης Μαλεβίτη όπου δούλευαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου αρ. 10 στο Ρέντη.

11/10 Έπεσε από διώροφη οικοδομή στην πόλη της Ρόδου, από αφύλακτη σκαλωσιά στο κενό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο Ρουμάνος εργάτης (άγνωστο όνομα).

16/10 Ο 47χρονος οικοδόμος Σάκης Αγγελίδης από το Σοχό Θεσσαλονίκης σκοτώθηκε στα έργα της Εγνατίας Οδού στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης. Δούλευε στην κατασκευαστική εταιρία " ΒΙΟΤΕΡ".

22/10 O 34χρονος οικοδόμος Γκινολάρι Γκράμους από την Αλβανία σκοτώθηκε ενώ δούλευε σε οικοδομή στην Πάτρα.

30/10 Ο 41χρονος οικοδόμος Γιάννης Μαρμαράς σκοτώθηκε πέφτοντας απ ’ τον 5ο όροφο οικοδομής στα Άνω Λιόσια.

3/11 Ο 25χρονος εργάτης Νίκος Ρίζος σκοτώθηκε κατα τη διάρκεια επισκευής μηχανήματος (ταινιόδρομος) σε εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας

6/11 25χρονος μετανάστης αλβανικής καταγωγής καταπλακώθηκε από φορτηγό αυτοκίνητο προσπαθώντας να βάλει πέτρες στις ρόδες του. Ο 25χρονος μετανάστης εργαζόταν σε εργολάβο της ΔΕΗ στο χωριό Πλάκα Αποκορώνου στα Χανιά.

9/11 35χρονος μετανάστης εργάτης σκοτώθηκε πέφτοντας από δέντρο όπου βρισκόταν για να κόψει τα κλαδιά./ ο 35χρονος μετανάστης δούλευε και αυτός σε συνεργείο της ΔΕΗ στη Πόμπια του δήμου Μοιρών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

14/11 Ο συνταξιούχος οικοδόμος Αντώνης Ρεκατσίνας, 63 ετών, σκοτώθηκε πέφτοντας από οικοδμή στον Άλιμο.

15/11 Στο Χαϊδάρι, 40 χρονος μετανάστης από την Αλβανία που δούλευε και αυτός σε εργολάβο της ΔΕΗ στην ετααιρία ΕΝΤΕΧΝΟΣ καταπλακώθηκε από κολώνα της ΔΕΗ και σκοτώθηκε

15/11 38χρονος μηχανικός γαλλικής υπηκοότητας σκοτώθηκε πέφτοντας σε γκρεμό με το όχημα που οδηγούσε για λογαριασμό της ηλεκτροτεχνικής εταιρίας “ IDEA ” στο δήμο Σιάτιστας.

19/11 Ο Αλβανός εργάτης Majri Husenbelliu 41 ετών, καταπλακώθηκε από χώματα και σκοτώθηκε ενώ δούλευε σε τάφρο στο δήμο Ελάτειας.

20/11 Ο 59χρονος Γιώργος Καβρουλάκης σκοτώθηκε όταν έπεσε στο κεφάλι του η καρότσα φορτηγού που βρισκόταν σε ανατροπή, στην επαρχιακή οδό Χανίων - Ομαλού στην Κρήτη. Ο 59χρονος δούλευε σε ιδιωτικό συνεργείο που εκτελούσε έργα για λογαριασμό της ΔΕΥΑΧ.

20/11 Μετανάστης εργάτης γης πνίγηκε στη Βοιωτία απ ’ τις βροχές.

24/11 Ο 57χρονος αμμοβολιστής Αντώνης Παπαθανασίου ο οποίος δούλευε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος στον πάτο της δεξαμενής καυσίμων του πλοίου “ Έλενα ” με σημαία Παναμά. Είναι το 103ο θύμα για το 2007.

26/11 Εργάτης Βουλγαρικής καταγωγής, σκοτώθηκε όταν καταπλακ΄βθηκε από τόνους χώματα στα Μάλια της Κρήτης, σε υπο κατασκευή αγωγό βιολογικού σταθμού, στην κοινοπραξία «ΝΑΟΥΜ ΑΤΕ»

13/12 Ο 36χρονος Αιγύπτιος εργάτης Κχαλίφα Εχάμη Τουαμλέτ Ατίτ ο οποίος δούλευε στην επιχείρηση «ΣΠΙΡΚΑ» στου Ρέντη, σκοτώθηκε όταν το κλάρκ που χειριζόταν προσέκρουσε πάνω σε κοντέινερ και σφηνώθηκε ανάμεσά τους.

17/12 2 εργάτες οικοδόμοι από την Αίγυπτο, σκοτώθηκαν πέφτοντας από ψευτοσκαλωσιά απ’ τον 5ο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής στο Κερατσίνι. Πρόκειται για τον 25χρονο Αλάχ Μοχάμεντ και τον 27χρονο Γιασέρ Νταουτ.

Ο Ρώσικης καταγωγής Διονύσης regent καταπλακώθηκε από τόνους χαρτιού και σκοτώθηκε σε χαρταποθήκη της επιχείρησης « Αφοί Βασιλακόπουλου» στο Βοτανικό.

18/12 Ο 29χρονος Μελέτιος Μπουτσίνης βρέθηκε νεκρός σε φρεάτιο μέσης πίεσης αερίου της ΔΕΠΑσε εργοτάξιο της οδού Ελευσίνας-Θήβας. Το έργο είχε ο ΑΚΤΩΡ.

Απ’ τα 115 περίπου θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες του 2007, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τα 80 απ’ αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί. Τα έχουμε δημοσιεύσει στα 3 φύλλα της εφημερίδας μας «Πρωτοβουλία Οικοδόμων».Περίπου το 1/3 αυτών είναι οικοδόμοι. Για την « ιστορία» τα δημοσιεύουμε και εδώ. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει μια σχετική μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, πράγμα που οφείλετε στην πτώση κατά 30-35% περίπου της οικοδομικής δραστηριότητας.

Πρωτοβουλία οικοδόμων Αθήνας

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ