29/2/08

Μισαλλόδοξο και συκοφαντικό παραλήρημα Θεοδωράκη – Λαζόπουλου κατά επιστημόνων

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29 Φεβρουαρίου 2008

Μισαλλόδοξο και συκοφαντικό παραλήρημα Θεοδωράκη – Λαζόπουλου κατά επιστημόνων

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταδικάζει το μισαλλόδοξο και συκοφαντικό παραλήρημα του Μίκη Θεοδωράκη που πρόβαλε υιοθετώντας το ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» της 26 Φεβρουαρίου 2008 στην τηλεόραση του «Άλφα». Το ΕΠΣΕ θα σταθεί σε ένα σημείο που δείχνει πως το κείμενο αυτό υιοθετεί τις γκεμπελικές μεθόδους των ακροδεξιών και νεοναζί τους οποίους κατά τα άλλα ο Λάκης Λαζόπουλος δίνει την εντύπωση πως καταδικάζει: όταν θέλεις να χτυπήσεις κάτι που σε ενοχλεί το διαστρεβλώνεις και προσθέτεις και μια θεωρία συνομωσίας γιατί αν μείνει στην πραγματική του διάσταση δεν θα έχει απήχηση η επίθεσή σου.

Γράφει λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης (http://www.enet.gr/online/online_print?id=71864632): «Γεγονός πρωτοφανές για τη χώρα μας, μερικοί ‘επιστήμονες’ επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σ’ ένα βασικό αίτημα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με τη δικαιολογία ότι ανήκε στην Αλβανική Τσαμουριά, απ’ όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ, ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευασθεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των Αλβανοφώνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.»

Κατ’ αρχή οι πανεπιστημιακοί και οι ερευνητές είναι τόσο «επιστήμονες» σε εισαγωγικά όσο ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «μουσικός» και ο Λάκης Λαζόπουλος «ηθοποιός». Η αμφισβήτηση της επιστημονικής ιδιότητας αναγνωρισμένων ερευνητών και πανεπιστημιακών επειδή οι (δήθεν) θέσεις τους δεν αρέσουν όταν γίνεται από κάποιον που ενοχλείται όταν αρνούνται ότι κάνει σάτιρα κάποιοι τους οποίους η σάτιρά του στοχεύει δεν τον τιμά καθόλου και φυσικά δεν αποτελεί σάτιρα.

Κυρίως όμως, αμέσως πριν από την προβολή της επιστολής, ο Λάκης Λαζόπουλος έδειξε σύντομο βίντεο με απόσπασμα ομιλίας ενός από τους ομιλητές ο οποίος δεν αναφερόταν πουθενά σε «υποστήριξη σ’ ένα βασικό αίτημα της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα». Ας ανατρέξει ο Λάκης Λαζόπουλος σε όλο το υλικό του «Άλφα» από την ημερίδα που αφορούσε τους Τσάμηδες να βρει έστω και μια φράση σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, μόνο οι πάσης φύσεως μισαλλόδοξοι και ακραίοι αναζητούν πίσω από ένα ενοχλητικό για τις ολοκληρωτικές απόψεις τους έργο αναγνωρισμένων ερευνητών «οργανωμένη προβοκάτσια» των ΗΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου, ώστε να προσπαθήσουν να πλήξουν το κύρος των επιστημόνων και να τους διαβάλουν. Ας ανατρέξουν οι Μίκης Θεοδωράκης και Λάκης Λαζόπουλος στα εκατοντάδες βίντεο που υπάρχουν στο YouTube με παραληρήματα του Κώστα Πλεύρη ή του ΄Αδωνι Γεωργιάδη, ή στα χιλιάδες κείμενα στις ιστοσελίδες των ακροδεξιών και των νεοναζί για να βρουν κείμενα ανάλογου ύφους και ήθους, και ίσως καταλάβουν πως, ως δημοκράτες που θέλουν να θεωρούνται πως είναι, χρωστάνε μια μεγάλη συγγνώμη στους επιστήμονες τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων και δύο ερευνητικών φορέων αλλά και σε ένα δημοσιογράφο τους οποίους κατασυκοφάντησαν.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ