28/2/08

Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης Εργαζομένων - Ανέργων – Νέων για τη μάχη του Ασφαλιστικού

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ!!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και τα εκατομμύρια των απεργών στις 12 Δεκέμβρη κλόνισαν τα πρώτα σχέδια της Κυβέρνησης για το Aσφαλιστικό και έστειλαν τον Μαγγίνα σπίτι του. Η δεύτερη Γενική Απεργία στις 13 Φλεβάρη έστειλε αγωνιστικό μήνυμα των εργαζόμενων, απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική επιθετικότητα. Ο Καραμανλής στην βουλή κάτω από το βάρος σκανδάλων και μιζών, γενικολόγησε για τα ασφαλιστικά μέτρα, προσπαθώντας να μας «κοιμίσει» για να κερδίσει χρόνο, ενώ από την άλλη κοιτάζουν πως θα διαιρέσουν τους εργαζόμενους. Μας «συγκίνησε» η αγωνία του να σώσει το ασφαλιστικό για να βοηθήσει τη νέα γενιά. Την ώρα όμως που λέει αυτά, το κράτος χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία τουλάχιστον 7 δις ευρώ, οι εργοδότες χρωστούν στο ΙΚΑ μόνο τουλάχιστον 3 δις ευρώ, ενώ από το τζογάρισμα των αποθεματικών ΜΟΝΟ σε δομημένα ομόλογα χάθηκαν 600 εκ. ευρώ ως τώρα. Αυτοί οι κλέφτες, νονοί της Ζαχοπουλιάδας, της SIEMENS, των ομολόγων, των υποκλοπών, της εξοντωτικής ακρίβειας και των αμύθητων κερδών για τράπεζες-επιχειρήσεις, αυτοί θα αναμορφώσουν το ασφαλιστικό!!!
Οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι:
1) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!
Λένε ότι «τα γενικά όρια ηλικίας δεν θα αυξηθούν» αλλά ότι θα κοπούν «οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις». Ψέμα. Όσοι συμπληρώνουν 35ετία τους πάνε από τα 58 στα 60. Γυναίκες με ανήλικο παιδί θα βγαίνουν στα 55 αντί για 50(πρέπει να γεννήσουν στα 38). Οι υπόλοιπες εργαζόμενες πάνε στα 65!! Εξισώνοντας τα όρια ηλικίας όλων προς τα πάνω, με ανεργία και ανασφάλιστη εργασία και τις συντάξεις πείνας, όλοι θα δουλεύουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μέχρι να πεθάνουν!
2) ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!
Η Κυβέρνηση προτείνει να συρρικνωθούν όλα τα επαγγέλματα που παίρνουν Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα. Από τα 537 επαγγέλματα, μόνο 50-60 θα μείνουν στη λίστα των ΒΑΕ! 700.000 εργαζόμενοι παίρνουν Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα, 1 στους 3 ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Αν αποχαρακτηριστούν τα «ΒΑΕ» θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας 5 έτη για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Πέρα από τα ΒΑΕ, ετοιμάζουν και άγρια περικοπή των αναπηρικών συντάξεων.

3) ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Επιμένει η Κυβέρνηση να ενοποιήσει τα Ταμεία. Θέλει να αρπάξει το 10% από κάθε υγιές ταμείο για να χρηματοδοτήσει τα «ελλειμματικά». Να βγάλει δηλαδή ο ένας εργαζόμενος από τη τσέπη του για να πληρώσει αυτά που εργοδότες – κράτος έκλεψαν από τον άλλο εργαζόμενο. Και οι εργοδότες να μη δώσουν τελικά τίποτα (όπως ακριβώς χαρίστηκαν τα χρέη των Τραπεζών με την πρόσφατη ενοποίηση των ταμείων τους στο ΙΚΑ). Η ενοποίηση των ταμείων θα ενοποιήσει τα δικαιώματα όλων ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υπερχρέωση το ΙΚΑ.

4) ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
Η Κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει το νόμο Ρέππα (3029/2002) που μειώνει τη σύνταξη των δημόσιων υπαλλήλων από 80% του τελευταίου μισθού, σε 70% των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας. Ταυτόχρονα μειώνουν την σύνταξη για όποιον προτιμήσει την πρόωρη συνταξιοδότηση κατά 8% το χρόνο από 4,5% που ισχύει σήμερα. Δηλαδή για 5 χρόνια θα κόβουν το 40% της σύνταξης. Είναι κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αφού θα δίνουν «ψίχουλα».

5) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!
Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση. Πως; Η κύρια ασφάλιση(κατώτατη εθνική σύνταξη) θα δίνει συντάξεις πείνας, τα επικουρικά μετατρέπονται σε φιλοδώρημα αφού απαγορεύει την αναπλήρωση πάνω από 20% - ώστε να φάνε τα λεφτά και από εκεί, Ιδιωτική ασφάλιση (για όποιον έχει λεφτά να πληρώνει) για συμπλήρωμα σύνταξης.
- Επίσης θέλουν να αυξήσουν το όριο των 50 ενσήμων που απαιτούνται το χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 100. Αυτό θα χτυπήσει έντονα τους νέους και τους μετανάστες εργαζόμενους.

Ο Καραμανλής για να νομιμοποιήσει την αντεργατική/αντιλαϊκή πολιτική του, έκανε και εξαγγελία δημιουργίας «κουμπαρά αλληλεγγύης» για το ασφαλιστικό. Ο κουμπαράς θα γεμίζει με το 10% των πόρων που θα αρπάζουν από τα ταμεία, με το 10% των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις και το 4% του ΦΠΑ. Δηλαδή αντί να πληρώσουν εργοδότες – κράτος αυτά που έχουν φάει, θα πρέπει να νομιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδεχόμενοι ποσοστό των ιδιωτικοποιήσεων ως μίζα προς τα ταμεία και θα πρέπει να παρακαλάμε για αύξηση του ΦΠΑ!! ώστε να πάει ποσοστό του στην ασφάλιση. Δηλαδή να δεχτούμε να μας «γδύσουν» για να μας επιστρέψουν λίγα από αυτά που μας έκλεψαν!! Η θρασύτητα αυτής της κυβέρνησης απατεώνων είναι απίστευτη!!
Από όλες τις αλλαγές εξαιρούνται βουλευτές, «Γραμματείς και Φαρισαίοι» υπουργείων, αστυνομία και στρατιωτικοί. Να ποιοι θα στηρίξουν τη «μεταρρύθμιση» με τις ψήφους τους και τα χημικά τους!
- Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής
Σύμβασης μεταξύ ΓΣΕΕ και Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Ενώ οι τιμές σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης έχουν πολλαπλασιασθεί, ενώ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες ξεπαγιάζουν χωρίς πετρέλαιο, ενώ οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με δανεικά από τις τράπεζες-τοκογλύφους, ο ΣΕΒ, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, δίνει αυξήσεις 3,5-4%. Αυτά τη στιγμή που τα κέρδη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ μόνο η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 35 σε 25%, τους δίνει 1 δις ευρώ το χρόνο. Η ΓΣΕΕ πρέπει να αφήσει το ψευτοδιάλογο και οργανώνοντας κινητοποιήσεις να παλέψει για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς(τουλάχιστον 50%), ώστε οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο, να πάρουν μέρος της αύξησης της παραγωγικότητάς τους και μέσω της αύξησης των μισθών να αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτή η Κυβέρνηση που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις μας με κάμερες, που συλλαμβάνει εργαζομένους και καταστέλλει κάθε εργατικό δικαίωμα και συνδικαλιστική ελευθερία, που κρατά τους μισθούς και τις συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας, που μειώνει τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους αυξάνει για εμάς, που έχει ξεγράψει τη νέα γενιά και το μέλλον της, που ξεπουλά τα πάντα, από λιμάνια ως νηπιαγωγεία, από τη ΔΕΗ ως την Ολυμπιακή, που είναι βουτηγμένη στη διαφθορά, τις μίζες και τη διαπλοκή…αυτή η Κυβέρνηση που μας επιτίθεται λυσσασμένα,
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ!!
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !!

Σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε σωματείο, με Γενικές Συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να προετοιμάσουμε την καθολική μας συμμετοχή στην επόμενη Γενική Απεργία. Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι. Η επόμενη κινητοποίηση της εργατικής τάξης να γίνει η ταφόπλακα του αντιασφαλιστικού σχεδίου αυτής της άθλιας κυβέρνησης. Με αγώνα διαρκείας θα νικήσουμε!!!

  • Να μην περάσει κανένα αντιασφαλιστικό μέτρο. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι Σιούφα (ΝΔ) και Ρέππα (ΠΑΣΟΚ) που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης.
  • Μείωση και όχι αύξηση των ορίων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
    Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε.

  • Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κανένας ανασφάλιστος, καμιά μορφή εργασίας χωρίς πλήρη ασφάλιση.

  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες.

  • Κατοχύρωση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

  • Αυτοί που λεηλάτησαν τα Αποθεματικά των Ταμείων εδώ και 50 χρόνια,
    αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή κάθε μέρα,
    ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης
Εργαζομένων - Ανέργων – Νέων για τη μάχη του Ασφαλιστικού

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ