12/3/08

19 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ το παραμύθι για "συντεχνίες" και "βολεμένους"

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι,

Είμαστε στο κρίσιμο σημείο μιας καθοριστικής μάχης. Ως σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα, η κυβέρνηση προωθεί το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας ότι «δεν είδε, δεν άκουσε» την καταδίκη των σχεδίων της από όλους εμάς, ιδιαίτερα με τις δύο μεγάλες Γενικές Απεργίες στις 12 Δεκέμβρη και 13 Φλεβάρη.

Μ’ αυτό το νέο αντεργατικό, αντιλαϊκό πραξικόπημα υπηρετεί τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο και την ΕΕ, ξεπατώνοντας συστηματικά ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Θέλει να τσακίσει την αντίσταση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, να μας ρίξει στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια, να μας κάνει να γονατίσουμε μπροστά στους «νόμους της αγοράς». Να προχωρήσει μετά σε πλήθος άλλων επιθέσεων (ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή του Νόμου-Πλαίσιο στα πανεπιστήμια, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, πιο σκληρή καταστολή κλπ.), μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο από το βιοτικό επίπεδο και τις ελευθερίες μας. Αυτός είναι ο μονόδρομος του κεφαλαίου, για να βγει από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο «διάλογος»-απάτη κατέληξε τελικά στα ίδια σκληρά μέτρα που η κυβέρνηση προετοίμαζε εδώ και μήνες και που μας χτυπάνε όλους χωρίς εξαιρέσεις:

1. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας, γενικά και ειδικά. Για συνταξιοδότηση στα 37 χρόνια εργασίας, μπαίνουν πλέον ως όριο ηλικίας τα 58 έτη. Ενώ για τους ασφαλισμένους μετά το 1983 αυξάνεται κατά 2 έτη (από 58 σε 60) το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση με 35ετία.

2. Χτυπάνε ιδιαίτερα τις γυναίκες και τις μητέρες. Το όριο συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικο παιδί ανεβαίνει κατά 5 τουλάχιστον χρόνια, από τα 50 στα 55 έτη. Για τις ασφαλισμένες πριν το 1993, προβλέπεται (μέχρι το 2013) ποινή-μείωση 6% της σύνταξής τους για κάθε χρόνο που θα μένουν στην εργασία μετά τα 50 έτη. Μας λένε κατάμουτρα ότι μια γυναίκα πρέπει να αρχίσει να δουλεύει πριν από τα 25 και να γεννήσει το νωρίτερο στα 33 (!) για να... «ευνοηθεί» και να βγει στη σύνταξη στα 55 της!

3. Μειώνονται κάθετα οι συντάξεις, με το «τσεκούρωμα» των επικουρικών. Όλες οι επικουρικές (από το 2013) πέφτουν στο 20%των συντάξιμων αποδοχών, οδηγώντας τις συντάξεις στον πάτο. Πχ. για επικουρική στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ με συντάξιμο μισθό 1.500 ευρώ στα 35 χρόνια εργασίας, η απώλεια για τον εργαζόμενο φτάνει σχεδόν τα 400 ευρώ. Για πρόωρη συνταξιοδότηση στα 15 έτη, οι επικουρικές πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά, στο 8%!

4. Για να πάρει κάποιος σύνταξη στο 80% θα πρέπει να εργαστεί μέχρι το 68ο έτος («κίνητρο»-προσαύξηση 3,3% τον χρόνο το λέει η κυβέρνηση...) και για 38 χρόνια.

5. Οι ενοποιήσεις των ταμείων και ο καινούργιος «κουμπαράς» ληστεύουν τα χρήματα της ασφάλισης.

α) Καταταργούν τις κατακτήσεις των ασφαλισμένων (όρια ηλικίας, ύψος συντάξεων κλπ.) σε ειδικά ταμεία, εξισώνοντάς μας όλους προς τα κάτω. Θέλουν να αρπάξουν τα αποθεματικά των ταμείων που δεν έχουν ελλείμματα, δήθεν για να μπαλώσουν μ’ αυτά τις τρύπες που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ειδικά το ΙΚΑ οδηγείται έτσι με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, αφού φορτώνεται τις υποχρεώσεις δεκάδων άλλων ταμείων.

β) Το «Ταμείο Αλληλεγγύης» είναι το αποκορύφωμα της κοροϊδίας, όπως δείχνει η χρηματοδότησή του:

- 10% έσοδα από τις «αποκρατικοποιήσεις», σημαίνει να δεχτούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

- 4% έσοδα από τον ΦΠΑ, σημαίνει να παρακαλάμε οι ίδιοι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι φόροι!

- 10% έσοδα από τους Κοινωνικούς Πόρους, σημαίνει να δεχτούμε κι άλλο περιορισμό των εσόδων των Tαμείων (που χρηματοδοτούνται από τμήμα αυτών των Πόρων).

Στην πραγματικότητα, το Ταμείο αυτό προορίζεται για μια ακόμα «αξιοποίηση»-ληστεία, από την οποία δεν θα οφεληθούν άλλοι από τα αρπακτικά των Χρηματιστηρίων και των κάθε είδους δομημένων ομολόγων.

Και αντί να πάρει έστω και ένα μέτρο για την ανακούφιση των ανέργων, η κυβέρνηση διπλασιάζει τα ένσημα (από 50 σε 100) που απαιτούνται για πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δηλ. οι εκατοντάδες χιλιάδες, ιδιαίτερα νέοι, που κυνηγούν ένα άθλιο μεροκάματο σε συνθήκες «μαύρης» εργασίας, να μην μπορούν ούτε να δουν ένα γιατρό όταν αρρωστήσουν!

ΔΕΗ, δήμοι, λιμάνια... Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ (παρά τις ταλαντεύσεις και τον συντεχνιασμό της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ) είναι δίκαιος και κρίσιμος. Υπερασπίζονται ασφαλιστικές κατακτήσεις που κέρδισαν με πολύχρονους αγώνες. Λένε ΟΧΙ στην ψεύτικη «ισότητα» όλων προς τα κάτω. Λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα φιλέτων της ενέργειας σε ιδιώτες και πολυεθνικές, που προωθεί ως άλλος δοσίλογος ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αθανασόπουλος. Η κυβέρνηση πιπιλάει την καραμέλα ότι χτυπάει τα «ρετιρέ». Τα ίδια έλεγε και για τους τραπεζοϋπάλληλους, όταν διέλυε πραξικοπηματικά τα επικουρικά τους. Τίποτα όμως δεν οφελήθηκαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, παρά μόνο οι τραπεζίτες ξεφορτώθηκαν οφειλές εκταντάδων εκατομμυρίων ευρώ...

Δεκάδες άλλοι κλάδοι και χώροι εργασίας βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κυρίως με αιχμή το Ασφαλιστικό: δήμοι, λιμάνια, τράπεζες... Κυβέρνηση, διοίκηση της ΔΕΗ, «παραγόντες της αγοράς» σκούζουν ότι η χώρα καταρρέει. Θέλουν να απομονώσουν τον αγώνα στη ΔΕΗ. Θα αφήσουμε να μας κοροϊδέψουν για ακόμα μια φορά οι ίδιοι που λεηλατούν τους μισθούς, την ασφάλιση, τις ζωές, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας;

Καμία εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ

Με Ενότητα – Συντονισμό – Κλιμάκωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Μ’ αυτούς τους αγώνες στην εμπορσθοφυλακή, μπορούμε να νικήσουμε, ενώνοντας όλες τις αντιστάσεις σ’ ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης, απαιτώντας: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Όμως, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για ακόμα μια φορά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην εκραγεί η εργατική αγανάκτηση, για να ρίξουν σωσίβιο σε κυβέρνηση και καπιταλιστές. Αφού αδράνησαν μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 12 Δεκέμβρη και δεν προετοίμασαν σοβαρά αυτήν στις 13 Φλεβάρη, σε μια ευνοϊκή στιγμή που η κυβέρνηση παρέπαιε (‘Ζαχοπουλιάδα’, σκάνδαλα κλπ.). Προκήρυξαν τώρα μόλις μια στάση εργασίας στις 12/3, σε ώρες που «κόβουν τα πόδια» όποιου εργαζόμενου θέλει να συμμετάχει από τον ιδιωτικό τομέα. Δεν έχουν κανένα σχέδιο για μετά τις 19 Μάρτη, που την βλέπουν σαν «τελευταία πράξη του δράματος», πριν μας πουν να «συνεχίσουμε τον αγώνα» σε κάποιο μακρινό μέλλον, όταν πια η κοινωνική ασφάλιση θα διαλύεται οριστικά από τα χτυπήματα κυβέρνησης και καπιταλιστών.

Ένας είναι ο δρόμος για να νικήσουμε. Η σύγκρουση με την κυβέρνηση μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου - όπως μας έδειξαν οι περσινές καταλήψεις των φοιτητών. Η αποφασιστικότητά μας - ενάντια στον αποπροσανατολισμό των ΜΜΕ. Η ενότητα όλων των εργαζομένων - ενάντια στις διαιρέσεις σε «ρετιρέ» και «υπόγεια». Η εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις – όχι να περιμένουμε «λύσεις» από κάποια άλλη κυβέρνηση στο μέλλον.

- Να ξεσηκωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας, σωματείο, σχολή και γειτονιά, κάνοντας γενικές συνελεύσεις και φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, που θα αναλάβουν μαζική δράση (εξορμήσεις ενημέρωσης κλπ.).

- Να κάνουμε τις 19 Μάρτη έναν απεργιακό σεισμό που θα νεκρώσει τα πάντα και θα αποτελέσει το σύνθημα για έναν αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου.

- Να απαιτήσουμε από τη ΓΣΕΕ να αλλάξει άμεσα το «πρόγραμμά» της, να κηρύξει 48ωρη απεργία στις 18-19 Μάρτη. Σε όσα συνδικάτα είναι εφικτό, να πάρουμε αποφάσεις τέτοιας κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για μετά τις 19/3. Στόχος μας πρέπει να είναι να φτάσουμε ακόμα και σε Γενική Απεργία Διαρκείας, μέχρι να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

- Να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης των α’ βάθμιων σωματείων, ως ένα έμπρακτο βήμα για τη ενότητα και κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στις προδοτικές μανούβρες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων (Σιούφα, Ρέππα κλπ.).

Πλήρης Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία διαίρεση «νέων»-«παλιών». Σύνταξη στα 60 οι άντρες και τα 55 οι γυναίκες, ίση με τον τελευταίο μισθό.

Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα στα ταμεία. Να πληρωθεί το χρέος κράτους-καπιταλιστών. Να απαγορευτεί το τζογάρισμα των αποθεματικών.

Απαγόρευση της ελαστικής, μερικής και ανασφάλιστης εργασίας. 1.400 ευρώ κατώτατος βασικός μισθός, 35ωρο – 5νθήμερο – 7ωρο.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ