18/3/10

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ Ζ.

To σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής καταδικάζει την άδικη - και παντελώς αβάσιμη - σύλληψη και δίωξη του Μάριου Ζ. κατά τη διάρκεια της πανεργατικής διαδήλωσης της 11ης Μάρτη.

Η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής που εκδηλώθηκε από το ξεκίνημα της διαδήλωσης. Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα πνίγηκε ξανά από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε από τη βία των ΜΑΤ, από αναίτιους ξυλοδαρμούς απεργών μέσα στους οποίους και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων.

Έγινε φανερό στους απεργούς ότι οι συλλήψεις διαδηλωτών (όπως αυτή του Μάριου Ζ., η οποία έγινε και σε απόσταση από οποιαδήποτε σύγκρουση διαδηλωτών - αστυνομίας) έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. Ωστόσο η μαχητική διαδήλωση που έγινε, κόντρα στις προκλήσεις της αστυνομίας, έδωσε αποφασιστική απάντηση.-

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΗ.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ Ζ. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 (β΄ όροφος), Εξάρχεια, Τηλ.: 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, www.bookworker.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ