26/2/09

ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Είμαστε μια πρωτοβουλία προσφύγων, μεταναστών / τριών και αλληλέγγυων που δεν θέλουν να σιωπούν για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών-προσφύγων όπως και εδώ στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη .
Η βαρβαρότητα και η Αδικία, που επικρατούν σε αυτές τις ουρές της εξαθλίωσης, της μιζέριας και της απανθρωπιάς μας εξοργίζουν.
Κάθε άνθρωπος με αξιοπρέπεια, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να υπάρχει για κανέναν δικαιοσύνη και ελευθερία, αν δεν υπάρχει για όλους τους ανθρώπους. Μας εξοργίζει και αυτό το παιχνίδι που έχουν στήσει η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με τους πολέμους και την πολιτική τους, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους από την Ασία και την Αφρική, στην προσφυγιά. Είναι τα ίδια ακριβώς κράτη, που συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική, ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες. Εδώ στο Αλλοδαπών, βλέπουμε και καταλαβαίνουμε καθαρά ποιά είναι αυτή η πολιτική. Φυλακές, εκμετάλλευση, βασανιστήρια, εξευτελισμοί και δολοφονίες. Επίσης η πολιτική αυτή, θέλει τους μετανάστες χωρισμένους μεταξύ τους, απομονωμένους από την κοινωνία , τους θέλει αόρατους ώστε ποτέ να μην μαθευτεί τι συμβαίνει εδώ.
Είμαστε εδώ για να σπάσει αυτή η σιωπή, για να μάθει όλος ο κόσμος την Αλήθεια για το τι γίνεται στο Αλλοδαπών.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε, στην Αλληλεγγύη, στην Μνήμη, στον Σεβασμό, στην κοινή επιθυμία να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια, σε ένα κόσμο χωρίς Αδικία και Εκμετάλλευση . Αυτή είναι η δύναμη μας. Ο κοινός δρόμος μας ξεκινάει με το να συναντηθούμε, να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επικοινωνήσουμε. Να έρθουμε σε επαφή, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, χωρίς τις προκαταλήψεις που χωρίζουν τους μετανάστες- πρόσφυγες μεταξύ τους, τους ξένους και ντόπιους, τις γυναίκες και τους άνδρες.
Έτσι μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο μαζί, να χτίσουμε τις γέφυρες που θα περπατήσουμε μαζί και να διεκδικήσουμε.
Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για να αλλάξουμε την Ζωή μας.

Πρωτοβουλία προσφύγων μεταναστών / τριών και αλληλέγγυων

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ