26/2/09

Να καταδικαστεί παραδειγματικά ο Α. Ανδρουτσόπουλος-«Περίανδρος»

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς:



Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γιάννη Καραμπατσόλη στις 16 του Ιούνη 1998, εκδικάζεται την Τρίτη 24 – 2 - 2009 η έφεση του επίδοξου δολοφόνου τους Αντώνη Ανδρουτσόπουλου – «Περίανδρου» στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».
Ο Δημήτρης Κουσουρής μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ, του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής που είχε τραυματιστεί βαριά στο κεφάλι καθώς και οι σύντροφοί του, είχαν βρεθεί τότε στο στόχαστρο του κράτους και των μηχανισμών καταστολής που θέλησαν να τους εκδικηθούν χρησιμοποιώντας σαν «μακρύ χέρι» τον χρυσαυγίτη «Περίανδρο», επειδή πρωτοστατούσαν στις μαζικές κινητοποιήσεις κατά του «διαγωνισμού της ντροπής» του ΑΣΕΠ που καταργούσε την επετηρίδα αλλά και κατά της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Αρσένη (ΠΑΣΟΚ).
Έχοντας πλούσια πείρα από τη δράση κάθε είδους δολοφονικών μηχανισμών από τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα μέχρι το Ν. Τεμπονέρα, όταν το κράτος, οι κυβερνήσεις και οι δυνάμεις καταστολής δεν κατόρθωναν να κάμψουν αντιστάσεις, αγώνες, αγωνιστές και κινήματα. Σε μια περίοδο σαν τη σημερινή όπου, μπροστά στην ολόπλευρη οικονομική και πολιτική κρίση του συστήματος, οι επιθέσεις κατά των εργαζόμενων και της νεολαίας κλιμακώνονται με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τους πυροβολισμούς κατά του μαθητή στο Περιστέρι, αλλά και την εγκληματική επίθεση κατά της καθαρίστριας – συνδικαλίστριας Κωσταντίνας Κούνεβα για να ορθωθεί απέναντί τους η εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά και η οργή όλων των εργαζόμενων.
Σε μια τέτοια στιγμή είναι ανάγκη όλοι οι αγωνιστές του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, τοπικές κινήσεις και κάθε είδους αγωνιστικές συλλογικότητες να υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο το κίνημα και τους αγωνιστές του. Να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να αποκρούσουμε τις προσπάθειες τρομοκράτησης όσων σηκώνουν κεφάλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και των επίδοξων διαχειριστών του συστήματος του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Να φράξουμε το δρόμο σε κάθε προσπάθεια που θα επιχειρούσε να «ρίξει στα μαλακά» με απαλλακτικές η ελαφρυντικές αποφάσεις του Εφετείου τον επίδοξο δολοφόνο των Κουσουρή – Φωτιάδη – Καραμπατσόλη. Για να ενθαρρύνει έτσι αντίστοιχες επιθέσεις κατά του λαού και της νεολαίας.

Απαιτούμε

  • Να μην υπάρξει οποιαδήποτε μείωση της ποινής. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος Α. Ανδρουτσόπουλος – «Περίανδρος».
  • Να αποκαλυφθούν όλες οι αντίστοιχες δολοφονικές – φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις και να τιμωρηθούν οι αυτουργοί αλλά και όσοι τις αξιοποιούν και τις καλύπτουν.
  • Όχι στους τρομονόμους και την κρατική καταστολή – κάτω η αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ