13/4/09

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ

Παραλίγο να θρηνήσουμε νεκρούς φαντάρους στην Κύπρο εξαιτίας επικίνδυνων τυχοδιωκτισμών ακραίων στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9/4/09, Ελληνοκύπριος φαντάρος που υπηρετεί σε φυλάκιο στη γραμμή αντιπαράταξης στη Λευκωσία επιτέθηκε σε τουρκικό φυλάκιο και άρπαξε τουρκικές σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός εκμεταλλεύτηκε το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση για να κάνει την επιδρομική ενέργεια εναντίον του αφύλακτου εκείνη την ώρα τουρκικού φυλακίου, αλλά έγινε αντιληπτός από τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Ακολούθησε ένταση και πολεμικός πυρετός. Τόσο οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής, όσο και οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ τέθηκαν σε επιφυλακή, καθώς επικρατούσε κατάσταση συναγερμού. Ευτυχώς, μετά από διαβουλεύσεις επιτεύχθηκε συμφωνία και οι ελληνοκυπριακές στρατιωτικές δυνάμεις επέστρεψαν «τα πολεμικά λάφυρα».

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η ειρήνη στην Κύπρο είναι επίπλαστη και το Κυπριακό πρόβλημα εγκυμονεί κινδύνους.

Όχι μόνο η Κύπρος δεν είναι ο παράδεισος που οι προπαγανδιστές στρατολόγοι του ΓΕΣ παρουσιάζουν στους Έλληνες φαντάρους για να τους πείσουν να δεχτούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, αλλά είναι τόπος μαρτυρίου για τους στρατιώτες εξαιτίας της σκληρής εκπαίδευσης, των συνεχώς φυλακίσεων-κρατήσεων, της πολεμικής ετοιμότητας και της πιθανότητας εκδήλωσης πολεμικών επεισοδίων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο η Εθνική Φρουρά μετρά ήδη επτά (7) δολοφονημένους φαντάρους από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Από την άλλη μεριά αξίζει να επισημάνουμε την περίοδο που έγινε η επικίνδυνη ενέργεια του Εθνοφρουρού που διέπεται από ακραίες απόψεις. Ενώ οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων έχουν τελματώσει και υπάρχει διεθνώς και ιδιαίτερα από ΗΠΑ-Ε.Ε. το ενδιαφέρον για επίλυση του Κυπριακού στη βάση ενός νέου σχεδίου Ανάν, έρχεται αυτή η βλακώδης τυχοδιωκτική ενέργεια για να λειτουργήσει ως προβοκάτσια.

Για μια ακόμη φορά οι ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, είτε δρώντας αυτοτελώς, είτε ενταγμένες σε ευρύτερους σχεδιασμούς των αστικών επιτελείων, των μητέρων πατρίδων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων υπενθυμίζουν το αμαρτωλό παρελθόν της διακοινοτικής έντασης και του διχασμού, της αιματοβαμμένης και πραξικοπηματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β’, εφαλτήριο της τουρκικής εισβολής, αποκαλύπτουν τους κινδύνους για την ειρήνη εξαιτίας των πολεμικών επεισοδίων που επεξεργάζονται.

Το επίσημο πολιτικό προσωπικό της Κύπρου, τα ΜΜΕ και η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) όχι μόνο δεν καταδίκασαν ξεκάθαρα το γεγονός, δεν αποδοκίμασαν με σαφήνεια τις επικίνδυνες ενέργειες ακραίων στοιχείων που επικαλούνται εθνικές ευαισθησίες, αλλά άφησαν ατιμώρητη την επικίνδυνη ενέργεια.


Καταδικάζουμε το απαράδεκτο γεγονός. Η ακροδεξιά πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και κοινωνικά και όχι να δρα ως λαγός στην πολεμική, αυταρχική και αντεργατική κούρσα, ακολουθούμενη από όλες τις αστικές δυνάμεις στην επιβολή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Μόνο ο συνολικός αντικαπιταλιστικός εργατικός διεθνιστικός αγώνας μπορεί να μπει φραγμός στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στα σχέδια υποταγής του κάθε Ανάν-Ομπάμα, αλλά και στις επιδιώξεις του ελληνοκυπριακού και πολυεθνικού κεφαλαίου να επιβάλλουν γενικευμένο καθεστώς μαύρης εργασίας σε όλους τους εργαζομένους στη Κύπρο, Ελληνοκύπριους-Τουρκοκύπριους και μετανάστες, μετατρέποντας το νησί σε «παράδεισο» για ξέπλυμα χρήματος, «Άσυλο» λαθρεμπόρων ναρκωτικών-όπλων-γυναικών και πρακτόρων.


Είμαστε ανοικτά και ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Κυπριακού λαού, που πέρα από τις όποιες εθνοτικές-θρησκευτικές διαφορές αγωνίζεται να βρει λύση στο δράμα που του επέβαλαν τα αστικά συμφέροντα εκατέρωθεν με την συνεργεία Εκκλησίας και Ισλάμ, οι επεκτατικές βλέψεις Ελλάδας-Τουρκίας και οι ΗΠΑ-Ε.Ε.-Βρετανία που έβλεπαν και βλέπουν την Κύπρο ως αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και βάση εφόρμησης τους για τη Μ.Ανατολή-Ασία-Αφρική.


Πρέπει τώρα να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ.
Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων φαντάρων που αρνούνται τη μετάθεση τους στην ΕΛΔΥΚ και καλούμε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ