12/4/09

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ - Μέρος ευρύτερου σχεδίου


Έχει τη στήριξη "όλου του ΠΑΣΟΚ"

"Μέχρι στιγμής δεν με έχει διαγράψει κανείς από το ΠΑΣΟΚ και μάλλον βλέπω συμπαθή ανταπόκριση σε αυτά που λέω" δήλωσε πρόσφατα στο ραδιόφωνο του 'Alpha' ο Θ. Πάγκαλος επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, στο υβριστικό παραλήρημα του απέναντι στην Αριστερά, στο οποίο επιδίδεται με ιδιαίτερη προσήλωση ειδικά το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του 'Βήματος η χυδαία επίθεση διαρκείας του Πάγκαλου εντάσσεται στο σχέδιο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε τελικό ξακαθέρισμα των σχέσεων με το ΚΚΕ και την Αριστερά. Η απάντηση του Γ. Παπανδρέου: "Κάθε κόμμα κρίνεται και το ΚΚΕ έχει κριθεί από τους έλληνες πολίτες" στην επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη γραμμή του Σημίτη ότι "το ΚΚΕ βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας".
Η τακτική του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει την Αριστερά βάζοντας το... θωρηκτό του Πάγκαλου στην πρώτη γραμμή, προβλέπεται να αποκτήσει χαρακτηριστικά "διμέτωπου αγώνα" όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, καθώς στόχος είναι σύμφωνα με την εφημερίδα 'Το Βήμα' και η "κομμουνιστογενής" μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι όσα λέει για το ΚΚΕ αντιστοιχούν στις διακηρύξεις του παππού του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του "διμέτωπου αγώνα" κατά της Δεξιάς και του κομμουνισμού.
Ο Γ. Παπανδρέου και στο παρελθόν παρά το "ευγενικό" ύφος του έχει ταχθεί υπέρ της "άρσης της ασυλίας" της Αριστεράς, ιδιαίτερα όταν εκείνη αντιτίθεται σε θέματα που αποτελούν στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Σε διεθνές συνέδριο στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής πριν ένα χρόνο σε τραπέζι δημοσιογράφων ο Γ. Παπανδρέου "ανεπίσημα" τόνιζε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να βρίσκεται υπό την ομηρία της Αριστεράς και πως το ΚΚΕ αν δεν θέλει να σεβαστεί τους κανόνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος ας πάει στα βουνά. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ανέβασε με τη σειρά του τους τόνους απέναντι στη ρητορεία ΠΑΣΟΚ - Πάγκαλου, βλέποντας την υποστήριξη του Γ. Παπανδρέου σε αυτή την προσπάθεια. Ο Α. Τσίπρας έθεσε ζήτημα για το ρόλο του Θ. Πάγκαλου ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "πέρα από το να βγαίνει κάθε πρωί στα τηλεοπτικά στασίδια και να καταγγέλλει την Αριστερά και να υιοθετεί πολιτικές επιλογές της Ακροδεξιάς". Η επιστροφή του εμφυλιοπολεμικού δόγματος "ο κομμουνισμός είναι εχθρός του έθνους και της δημοκρατίας" μέσα σε συνθήκες κατάρρευσης του καθεστώτος της αστικής δημοκρατίας της μεταπολίτευσης, σηματοδοτεί μια νέα εποχή όπου κάθε εργατική διεκδίκηση και αγώνας θα ποινικοποιείται και τα δικαιώματα που ξέραμε παύουν σιγά - σιγά να υπάρχουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ
ΠΡΙΝ 12/04/2009

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ