13/5/09

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ



Η χρόνια πολιτική λιτότητας και η προσπάθεια άρσης των κεκτημένων των εργαζόμενων έχει ως αποτέλεσμα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να διευρύνονται και να γίνονται ακόμα πιο απάνθρωπες. Οι εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών, οι δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι σε προγράμματα STAGE, οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, οι ενοικιαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιδοτούμενα προγράμματα με ημερομηνία λήξης ζουν και εργάζονται καθημερινά σε καθεστώς ανασφάλειας και εκμετάλλευσης. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η νέα γενιά ομήρων με τις 60.000 θέσεις «επιδοτούμενης» εργασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Στο δημόσιο σχολείο οι συνθήκες εργασίας κάθε χρόνο γίνονται ακόμα χειρότερες. Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών διαρκώς μειώνονται και τα κενά καλύπτουν οι ωρομίσθιοι. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο δε γνωρίζουν πότε και πού θα προσληφθούν, ενώ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν στην καλύτερη περίπτωση με περίπου 300 ευρώ μηνιαίως που ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Το νέο προεδρικό διάταγμα μείωσε τις αποδοχές και θέσπισε το «ασυμβίβαστο», ενώ με τον νέο ασφαλιστικό νόμο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν κατά κύριο λόγο ανασφάλιστοι και δε δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας. Επιπλέον, ο αδιαφανής τρόπος πρόσληψης στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, τη Σεβιτανίδειο, τα Εκκλησιαστικά σχολεία κοκ διατηρεί ένα καθεστώς πελατειακών σχέσεων με όμηρους τους εκπαιδευτικούς που με το καρότο της προϋπηρεσίας αναγκάζονται να χάσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Το ΥΠΕΠΘ διαρκώς ψηφίζει ρυθμίσεις (24μηνο, 30μηνο, ΟΑΕΔ) που κάθε άλλο παρά επιλύουν το πρόβλημα προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των εκπαιδευτικών και να δημιουργήσει προστριβές μεταξύ τους.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Όλοι οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουμε να διεκδικήσουμε συντονισμένα, κοινά, μακριά από «προστάτες» και προεκλογικές υποσχέσεις, το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.

Διεκδικούμε
Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο σχολείο
Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
Καταβολή όλων των δεδουλευμένων
Πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους
Κατάργηση του Π.Δ….. και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Όλοι στην απεργία στις 14/5, 10π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος με προσυγκέντρωση στην πλ. Κοραή

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ