14/5/09

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ας κρατήσουμε για την ιστορία μερικά ονόματα μεγάλων ρατσιστών ανδρών:

Ι.Βαληνάκης, υφυπουργός Εξωτερικών
Κ.Τασούλας, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Π.Καμμένος, υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Π.Γεωργιάδης, γ.γ. υπουργείου Εσωτερικών
Κ.Μπίτσιος, γ.γ. Δημόσιας Τάξης
Ι.Τζωάννος, γ.γ. υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Όλοι αυτοί μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Α’ Υπαρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες των εν λόγω υπουργείων συμμετείχαν σε σύσκεψη για την «αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού προβλήματος».

Έτσι λοιπόν, στη «χώρα της φιλοξενίας», όπου ένας λαός «γαλουχείται στα ιδανικά του Ασύλου και της προστασίας του καταδιωκόμενου και αδύναμου», αποδείχτηκε ότι όλα αυτά είναι σκέτη υποκρισία.

Τώρα προέχει το κέρδος της τουριστικής βιομηχανίας, η προστασία των «αμόλυντων διακοπών» των ξένων τουριστών και για αυτό πρέπει να εξαφανίσουμε τους μετανάστες. Τους περισσότερους βέβαια θα τους βάλουν να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί και ανασφάλιστους στην καθαριότητα, στα μαγειρεία, στο σέρβις κλπ, ώστε οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και οι μαγαζάτορες να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Για τους υπόλοιπους, που διωγμένοι από τα αντιδραστικά καθεστώτα που στηρίζουν οι χώρες της Δύσης και τους πολέμους που έφερε η εισβολή των στρατευμάτων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΟΗΕ υπάρχουν οι προβλέψεις της ρατσιστικής πολιτικής της Ε.Ε., των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που χωρίς έλεος στοχοποιούν τους απελπισμένους.

Ας δούμε τα μέτρα που αποφασίστηκαν. Εκατοντάδες μετανάστες θα φυλακίζονται σε πλωτές φυλακές, αφού τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης στα διάφορα νησιά έχουν γεμίσει. Τα πλοία αυτά υπάρχει σκέψη να βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ώστε οι ελληνικές αρχές να μην είναι υποχρεωμένες να τους υποδέχονται και να εξετάζουν αιτήσεις Πολιτικού Ασύλου, αλλά να επαναπροωθούνται στις χώρες προέλευσης τους, αδιαφορώντας αν αυτό συνεπάγεται ακόμη και την εκτέλεση τους.

Επειδή το ιστορικό-εμπορικό κέντρο των αστικών κέντρων «ανήκει στους καταστηματάρχες», οι αυταρχικές, απάνθρωπες επιχειρήσεις-σκούπας που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως απόβλητα θα συνεχιστούν. Οι συλληφθέντες θα οδηγούνται σε νέα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον Πειραιά και σε μια ανενεργή εδώ και χρόνια κατασκήνωση στην εθνική οδό Αθήνας-Λαμίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΜΜΕ προτάσσει την υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, εφαρμόζοντας μια ακραία ρατσιστική-αυταρχική πολιτική απέναντι στους μετανάστες.

Όχι μόνο αποκαλύπτεται ότι η δολοφονική τακτική των ακροδεξιών ομάδων έχει την πλήρη κάλυψη του κράτους και των καθεστωτικών κομμάτων, ότι ουσιαστικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υπεράσπιση των εργοδοτικών συμφερόντων με κάθε μέσο, αλλά και ότι αποτελεί κεντρική επιλογή του αστικού κατεστημένου σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Η κοινή γνώμη σε όλο τον κόσμο έκπληκτη πληροφορήθηκε τα νέα ρατσιστικά σχέδια Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση των μεταναστών. Δίπλα λοιπόν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους νόμους ενάντια στους μετανάστες και το Πολιτικό Άσυλο που ψηφίζουν Κεντροαριστεροί-Κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί σε όλη την Ευρώπη, στέκουν πλέον τα ολοκληρωτικής έμπνευσης νομοσχέδια του Ιταλικού κατεστημένου: χρηματικά πρόστιμα 5000-10000 ευρώ στους μετανάστες που μπαίνουν παράνομα στην Ιταλία, υποχρεωτικός χαφιεδισμός των δημόσιων λειτουργών που έχουν οποιαδήποτε σχέση με μετανάστες, συμφωνία Ιταλίας-Λιβύης για μετατροπή της τελευταίας σε χώρα υποδοχής των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται στα ανοικτά της Ιταλίας.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην έρημο της Λιβύης, με την πραγματική «έρημο» στην υπεράσπιση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ενός καθεστώτος που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, αποδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγεί στα βασανιστήρια και στο θάνατο τους μετανάστες.

Δεν πρόκειται για επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν. Πρόκειται για ενσωμάτωση της Μουσολινικής νομοθεσίας, για δαιμονοποίηση του παράνομου μετανάστη, για όρθωση τειχών και διάσπαση μεταξύ των εργαζομένων, για ανανέωση των τρομοκρατικών δογμάτων και άγρια καταπάτηση-κατάργησης κάθε δικαιώματος στο όνομα της Ασφάλειας.

Αυτός είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κόσμου του κεφαλαίου που οικοδομείται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και εξάγεται από τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα σε Ασία-Αφρική.

Καλούμε τα κινήματα υπεράσπισης των μεταναστών, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αναλάβουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Ακύρωση των απάνθρωπων σχεδίων τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ