13/5/09

Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΑ: Από την παρωδία ...στο πραξικόπημα

Η φάρσα που οργάνωσαν οι κύριοι Σόμπολος και Τσαλαπάτης ολοκληρώθηκε σήμερα στο "προθερμαντήριο του TAEKWONDO". Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το σχέδιο μεταφοράς της Γενικής Συνέλευσης στη ...θάλασσα, ήταν μια μεθοδευμένη επιλογή της απερχόμενης συγκυβέρνησης των κυρίων αυτών, που συστηματικά αποφεύγουν (διότι φοβούνται) τις μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ακολούθησε το χθεσινό νέο κόλπο με τη στάση εργασίας που αίφνης -λόγω ανύπαρκτων "εκτάκτων αναγκών" (προφανώς της εργοδοσίας)- μετατράπηκε από 6ωρη σε 4ωρη! Επειταεφαρμόσθηκε η άλλη τεχνική για την απώθηση των συναδέλφων: η κουτοπόνηρη καθυστέρηση έναρξης της συνέλευσης (βάζουν μεζεδάκια και καφέδες και αρχίζουν αντί για τις 11, στις 12.45). Ο χρόνος είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος για όσους εργάζονται και έπρεπε να είναι στις 2 το μεσημέρι στη δουλειά τους (λόγω "έκπτωσης" της στάσης εργασίας), οπότε η συνέλευση ήταν καταδικασμένη να "ολοκληρωθεί" με συνοπτικές διαδικασίες.

Υστερα ήρθε και το "κερασάκι" της όλης κωμωδίας με την επιλογή μιας αίθουσας με άθλια ακουστική και τις χειρότερεςδυνατές μικροφωνικές εγκαταστάσεις, ώστε να μην καταλάβει κανένας τίποτα απ' όσα προσπαθούσαν να πουν οι όποιοι ομιλητές και να φύγουν ακόμα και οι πιο ανθεκτικοί. Το σχέδιο, λοιπόν, που οργάνωσε ο κ. Τσαλαπάτης και εφάρμοσε ο κ. Σόμπολος πέτυχε.

Η Γενική Συνέλευση του κλάδου ξεκίνησε σαν παρωδία, και τελείωσε γύρω στις 5 μ.μ.(μπροστά σε ελάχιστους "ηρωικούς" παρόντες) με ένα ακόμα πραξικοπηματάκι. Με την φράση «Αντε γεια», ο απερχόμενος πρόεδρος, Π. Σόμπολος, αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία την αυτονόητη πρότασή μας για τον τόπο και τον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ (σε αίθουσα του κέντρου των Αθηνών), όπως ακριβώς έγραψε στα παλιά του παπούτσια και την πρόταση των συναδέλφων από τον ΑΝΤΕΝΝΑ για την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης και τη νόμιμη αμοιβή της Κυριακάτικης εργασίας τους.

"Αντε γεια" και από μας κύριε Σόμπολε. "Αντε γεια" και από εμάς κύριε Τσαλαπάτη. Να είστε σίγουροι ότι κανείς δημοσιογράφος δεν θα κλάψει που θα σας χάσουμε μετά τις εκλογές. Σας κατάλαβαν όλοι. Η μόνη απάντηση, είναι να πάρουν οι δημοσιογράφοι την υπόθεση της ΕΣΗΕΑ στα χέρια τους.

* ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ

* ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

* ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ

* ΔΟΥΛΕΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ