5/5/09

Όχι στις απολύσεις

Ο ΣΕΤΤΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορικές Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Αττικής) συμμετέχει ενάντια στην προσπάθεια εργοδοτών και κυβέρνησης να μας φορτώσουν τη δική τους κρίση, τις απολύσεις, τις καθυστερήσεις πληρωμών, την τρομοκρατία των αφεντικών, το δουλεμπόριο της ενοικιαζόμενης εργασίας.


Οι απολύσεις σε INTERATTICA, UPS και μητρική ACS είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κρίσης που προσπαθούν να μας φορτώσουν οι εργοδότες. Ειδικά στην περίπτωση της ACS, την ίδια στιγμή που η εταιρεία αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα του επιχειρησιακού σωματείου για αυξήσεις και προσλήψεις, προχώρησε στις απολύσεις τριών συναδέλφων μέσα στις γιορτές του Πάσχα, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Το προηγούμενο διάστημα η συντονισμένη δράση των σωματείων στις ταχυμεταφορές οδήγησε σε ανάκληση απολύσεων και κατάφερε να πετύχει μικρές, αλλά ουσιαστικές νίκες.


Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Κυριακή 26 Απρίλη, στα γραφεία του σωματείου εργαζομένων της ACS, στην οποία συμμετείχαν αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία από τον κλάδο της ταχυμεταφοράς. Στη σύσκεψη αναδείχτηκε η ανάγκη για την κοινή δράση και το συντονισμό.

Έτσι αποφασίστηκε την Τετάρτη 6 Μάη, στις 7.30 το πρωί, να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική ACS Π. Ράλλη 45 Ταύρος, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων. Για την παράσταση διαμαρτυρίας κυκλοφόρησε αφίσα και προκήρυξη.


Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στις ταχυμεταφορές

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ