5/5/09

«Παγώνει» η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό

«Παγώνει» η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην περιοχή του Σχιστού, καθώς Οργανισμός Αθήνας διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς την καταλληλότητα της έκτασης για τη συγκεκριμένη χρήση.

Σύμφωνα με το Βήμα, αυτό προκύπτει από τη γραπτή απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Νάκος, «μετά από επιφυλάξεις που διατύπωσε ο Οργανισμός Αθήνας ως προς την καταλληλότητα της εν λόγω έκτασης για τη συγκεκριμένη χρήση, από άποψη χωροταξική και εδαφολογική, το ζήτημα επανεξετάζεται, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση για τη δημιουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ν. Ελγαντούρ δήλωσε: «Αν και από το 2006 όλοι οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι το ζήτημα του μουσουλμανικού νεκροταφείου κοντεύει να τελειώσει, μπαίνουν νέα εμπόδια. Φαίνεται ότι τα λόγια μένουν στον αέρα και πως στόχος της πολιτείας είναι να μην κάνει τίποτε για τους μουσουλμάνους».

Υπενθυμίζεται πως η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής είχε ζητήσει τη δημιουργία και διαχείριση μουσουλμανικού νεκροταφείου σε έκταση 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού, η οποία παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτόν από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ