20/5/10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος προχωρά στην συγκέντρωση υπογραφών από μονάδες στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και κοινού αγώνα στον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Οι φαντάροι λένε όχι στη χούντα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΔΝΤ-Ε.Ε.!


Ο πόλεμος που κήρυξε ο κόσμος του πλούτου απειλεί το σύνολο των εργαζομένων με Ολοκαύτωμα των Δικαιωμάτων μας. Πλέον η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, περίοδος σκληρής εκμετάλλευσης της νεολαίας και πολεμικής της προετοιμασίας (άραγε ενάντια σε ποιον άγνωστο εχθρό, αφού ο ελληνικός στρατός είναι δύναμη κατοχής σε 15 χώρες) θα μοιάζει «Γη της Επαγγελίας» μπροστά στην «Κόλαση» που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Εργοδότες-ΔΝΤ-Ε.Ε.


Απαιτούν νέα θυσίες, για να καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη. Όχι από όλους, μόνο από τους εργαζόμενους. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χάρισαν 70 εκ. ευρώ πρόστιμο στην VODAFON, 5 δις. ευρώ πρόστιμο στη ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, δε παραδέχονται την χρηματοδότηση τους από τη Simens και δεν φέρνουν πίσω τις κομματικές μίζες. Βάζουν άγριους φόρους στο λαό και ζητούν «ευγενική χορηγία» του μεγάλου κεφαλαίου!


Τους λέμε Ξεκάθαρα: τα Χρέη και Ελλείμματα δεν είναι Εθνικά. Είναι ΤΑΞΙΚΑ!


Τα προκάλεσαν τα δεκάδες δις. ευρώ σε άχρηστους εξοπλισμούς (56 δις ευρώ το διάστημα 2000-15), οι μίζες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα 500 εκ. ευρώ που κοστίζουν ετησίως οι αποστολές εκτός συνόρων.


Τα 28 δις Ευρώ ενίσχυση στις τράπεζες και το αφορολόγητο τους.


Τα δις ευρώ στα Μεγάλα Έργα, με αλλεπάλληλες επανακοστολογήσεις, των «εθνικών» εργολάβων.


Οι ενισχύσεις και οι φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και βιομηχάνους.


Τα όργια στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ της Αγγελοπούλου και της παρέας των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.


Τα εκατοντάδες εκ. ευρώ με τα οποία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εγγυήθηκαν τις επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια.


Τα σκάνδαλα στο Χρηματιστήριο, στο Βατοπαίδι, του C4I κλπ.


Η κλοπή των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων που τα τζόγαραν στο Χρηματιστήριο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και οι κρατικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ!


Όμως τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες εκδοτών και καναλαρχών, των διαπλεκόμενων προμηθευτών του Δημοσίου, των κατασκευαστικών εταιριών και πολεμικών βιομηχανιών δηλαδή, βγάζουν τρομοκρατικά Πολεμικά Ανακοινωθέντα. Βρίσκουν την ευκαιρία και ζητούν να γίνουν πράξη αμέσως αντεργατικά μέτρα, που ικανοποιούν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του κεφαλαίου, επιβάλλοντας Εργασιακό Μεσαίωνα. Ταυτόχρονα, τα χρήματα από τους φόρους και τη μείωση των εργατικών εισοδημάτων δίνονται για να πληρωθούνε τα ήδη εξοφλημένα χρέη του κράτους. Ελληνικές, γαλλικές, γερμανικές, αμερικανικές τράπεζες εισπράττουν και ξαναδανείζουν με μεγαλύτερα επιτόκια.


Αυτοί που καθημερινά κλέβουν το αίμα και τον ιδρώτα του κάθε εργαζόμενου, αυτοί που έκλεψαν και κλέβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις εργατικές εισφορές, ιδιοκτήτες off shore που ξεπλένουν χρήμα από λαθρεμπόριο όπλων-ναρκωτικών και μεταναστών, που επίσης κερδοσκοπούν εις βάρος μας, απαιτούν από εμάς να πληρώσουμε ξανά τα ληστρικά τους δάνεια και τα ελλείμματα τους.


Μάλιστα ετοιμάζονται να μας κυβερνήσουν φτιάχνοντας κόμματα βιομήχανων-τραπεζιτών!


Τους το λέμε ξεκάθαρα: δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε ένα ΕΥΡΩ!


Τα δικά μας ελλείμματα, που μας δημιούργησαν και δημιουργούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ-Ε.Ε., που ξεχνώντας τις ευθύνες τους, παρουσιάζονται «Αρχάγγελοι της Κάθαρσης», αποφασίζοντας ότι πρέπει να δουλεύουμε όπως οι Κινέζοι για να κάνει επενδύσεις η κινεζική CΟSCO, είναι άλλα!


Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, που πλήρωσαν και πληρώνουν, που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και γίνονται Θυσία και για την «Εθνική Ανάπτυξη», αλλά και για το «ξεπέρασμα της κρίσης τους», ελλείμματα είναι η μείωση των εισοδημάτων μας, η εξαφάνιση 13ου-14ου μισθού, η ελάχιστη σύνταξη αν προλάβεις και δεν πεθάνεις δουλεύοντας, το μπαράζ απολύσεων, το 25% Ανεργία, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η άγρια φορολογία ιδιαίτερα των ειδών πρώτης ανάγκης. Ελλείμματα μας είναι η ιδιωτικοποιημένη και εμπορευματοποιημένη παιδεία-υγεία-ασφάλιση για όσους έχουν να αγοράσουν, οι εξαφανισμένες κοινωνικές ελευθερίες από την κρατική τρομοκρατία του Παπανδρέου και του Χρυσοχοϊδη που γέμισε την Αθήνα με πραίτορες της Ομάδας Δ.-ΔΙΑΣ, που εφορμούν κατά διαδηλωτών, με την συνεργασία Ακροδεξιών τραμπούκων. Είναι οι κάμερες, ο χαφιεδισμός, η παρακολούθηση και καταγραφή κάθε προσωπικής στιγμής!


Θύμα της βάρβαρης επίθεσης και εμείς, οι νέοι άνθρωποι, με στολή ή όχι. Μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες, τεράστιες ουρές νέων με πακέτο τα πτυχία μπροστά στο Τείχος της Ανεργίας, με τους εργοδότες και το κράτος να προσφέρουν ολοένα λιγότερα, απαιτώντας όλο και περισσότερα.


Οι φαντάροι όμως δεν παρακολουθούν με απάθεια τον κοινωνικό πόλεμο που εξαπολύει η χούντα κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ε.Ε. Είμαστε κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας που πλήττεται. Οι οικογένειές μας, που τα φέρνουν όλο και πιο δύσκολα πέρα, αυτοί «που έφτυσαν αίμα» για να μας μεγαλώσουν και μορφώσουν, δυσκολεύονται να μας στηρίξουν οικονομικά, αφού ο μηνιαίος μισθός μας είναι 8.5 ευρώ.


Παράλληλα, βλέπουμε τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ΕΟ.ΟΠ. να συνειδητοποιούν και αυτοί το πόσο αναλώσιμοι είναι, ότι η μείωση των «λειτουργικών εξόδων» σημαίνει χειρότερες συνθήκες υγιεινής για όλους, πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και επικίνδυνα, κακοσυντηρημένα οχήματα, αλλά και μισθούς τέτοιους που τους στερούν το δικαίωμα στο να αναθρέψουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους. Για αυτό κάνουν Λευκή Απεργία, διαδηλώνουν ένστολοι, υπάρχει γενικευμένη απαίτηση για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


Οι εξοπλισμοί βέβαια, με νέες παραγγελίες για υποβρύχια και φρεγάτες, κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, όπως και η παρουσία ελληνικού στρατού σε ξένες χώρες. Είναι όμως απαραίτητοι, για να κερδίζουν γαλλικές γερμανικές, αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες του αίματος, η ΙΝΤΡΑCOM, η ΜΕΤΚΑ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, το σύνολο των ιδιωτικοποιημένων ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών, για να προστατεύονται τα πλοία των εφοπλιστών και να κλείνουν δουλειές….


Εμείς, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα νέα σκληρά ταξικά μέτρα, την Χούντα Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε.-Εργοδοτών.


Ο εργαζόμενος λαός μας μπαίνει στο δοκιμαστικό σωλήνα των πιο βίαιων αντικοινωνικών μέτρων και αντιστέκεται. Η Εξέγερση του Δεκέμβρη (2008), οι σημερινές πρωτόγνωρες εργατικές διαδηλώσεις, φέρνουν το αεράκι της εργατική εξέγερσης που διαχέεται στη Ρουμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και Πορτογαλία, στην Ισλανδία και Ιρλανδία. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι επιτίθενται σε κυβερνητικά κτίρια, στρέφουν την οργή τους στα κοινοβούλια, ενάντια σε κάθε σύμβολο της αστικής κυριαρχίας.


Στην Ταϋλάνδη, ο στρατός σκοτώνει διαδηλωτές. Η Ε.Ε. έχει έτοιμο τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και ειδικές στρατιωτικές-αστυνομικές δυνάμεις για να τις στρέψει κατά διαδηλωτών. Το νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ που το μετατρέπει σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ προβλέπει χρήση στρατού εναντίον κοινωνικών εξεγέρσεων.


ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ μιλούν για Έκτακτη Ανάγκη, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκπροσωπώντας την πιο μισητή κυβέρνηση έβαλε ξανά τον στρατό σε Επιφυλακή!


Το λέμε ξεκάθαρα: τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να τα στρέψουμε κατά των διαδηλωτών που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα.


Είμαστε στο πλευρό του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την οποιαδήποτε θυσία των δικαιωμάτων και των αναγκών μας, δήθεν για να σωθεί το «έθνος». Ξέρουμε καλά ότι τραπεζίτες και εφοπλιστές είναι αυτοί που θα σωθούν. Τα Κέρδη τους Σταθεροποιούνται και Αναπτύσσονται.


Είναι απόλυτα δίκαιο και μαζί αναγκαίο να εξεγερθεί ο εργαζόμενος λαός ενάντια στη δρομολογούμενη βάρβαρη κοινωνική του υποδούλωση και στη πρωτόγνωρη φτώχεια και δυστυχία που απαιτεί η Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς. Απαιτούνται από Εμάς ευρύτερες Ανατροπές σε πολιτικές και στο πολιτικό σύστημα.


Και εμείς ως στρατευμένοι δε θα βρεθούμε απέναντι στους διαδηλωτές, αλλά δίπλα τους.


Για να βγει τώρα ο κόσμος της εργασίας από τη λαίλαπα του ΕΥΡΩ, της ΟΝΕ και της Ε.Ε. Να ανατραπούν τα Προγράμματα Επιτήρησης. Να διαλυθούν τώρα από τους γενικευμένους εργατικούς αγώνες Ε.Ε-ΝΑΤΟ.


Ζητούμε την Επιστροφή όλου του στρατού που βρίσκεται εκτός συνόρων. Ούτε ένα ΕΥΡΩ για εξοπλισμούς.


Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των Φαντάρων. Ελεύθερος συνδικαλισμός των φαντάρων.

Κανένας νέος Μισθοφόρος στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις Δυνάμεις Καταστολής.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Τηλ. Επικ. 6932 955 437

diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ