15/2/11

Δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές συγκοινωνίες


Όχι στις αυξήσεις των εισιτηρίων – αλληλεγγύη στους απεργούς

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε εφαρμογή του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της διάλυσης της δημόσιας συγκοινωνίας με το νομοσχέδιο που έβαλε προς ψήφιση στην Βουλή και προβλέπει μείωση προσωπικού και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων των εργαζομένων, μεταφορά του κόστους στους επιβάτες, μείωση γραμμών, ελάττωση συχνότητας δρομολογίων, αυξήσεις εισιτηρίων, με τελικό στόχο να γίνουν «κερδοφόρες» και να παραδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η κατάργηση των ΣΣΕ στις συγκοινωνίες ανοίγει το δρόμο για την κατάργησή τους παντού. Οι απεργοί των συγκοινωνιών παλεύουν για όλους μας, στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι τη νίκη! Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ποινικοποιεί με τον πιο χυδαίο τρόπο το κίνημα ανυπακοής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Τρέχει να κάνει πράξη ότι διατάζουν τα αφεντικά της. Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την συνέντευξη των εργολάβων που ζήτησαν να ποινικοποιηθεί το κίνημα ανυπακοής και ο υπουργός κ. Ρέππας φρόντισε να θεσμοθετήσει δυο μήνες φυλακή για μη πληρωμή του 1,40 € εισιτήριο! και να κάνει παράπτωμα του ΚΟΚ με ποινές, όπως αφαίρεση άδειας και διπλώματος, το «άνοιγμα της μπάρας» στα διόδια.

Αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο, που κλέβουν το δημόσιο με τις «χρυσές προμήθειες» τύπου SIEMENS, οι εργολάβοι που παίρνουν ζεστό χρήμα για δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί, που έβαλαν το 7% των χρημάτων, αλλά βουτάνε από σήμερα το 100% των εσόδων, μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ λένε ότι φταίνε οι μισθοί των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, μισθοί 1.200 και 1.500 €, για «τα ελείμματα».

Τολμάνε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να μιλάνε για «τζαμπατζήδες». Ξεχνάνε ότι στα «δημόσια αγαθά» πρέπει να εξασφαλίζονται φτηνές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και αυτό πετυχαίνεται πρώτα από όλα μέσα από την φορολογία του κεφαλαίου και την αναδιανομή του πλούτου. Αλλά οι υπηρέτες του κεφαλαίου που λέγονται κυβέρνηση θέλουν οι δυσβάσταχτοι φόροι που πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στις τσέπες των τραπεζιτών και των «δανειστών», των μόνων πραγματικών τζαμπατζήδων και για όλα τα άλλα να «πληρώνει ο χρήστης» δηλαδή εμείς και πάλι!!

Τολμάνε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να μιλάνε για «ανομία». Αυτοί που έχουν κάνει υπέρτατο νόμο τους την τρόικα. Αυτοί που δεν βρήκαν κανένα «νόμο» για να στείλουν στην φυλακή τους κλέφτες του Βατοπεδίου, της SIEMENS, των υποβρυχίων κλπ κλπ.. Δεν ξέρουν ότι οι άδικοι νόμοι ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ότι οι εργαζόμενοι ανάμεσα στο δίκιο και την «νομιμοφροσύνη» ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ότι αν οι εργαζόεμνοι δεν δρούσαν ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα για τις λαϊκές τάξεις. Τέλος δεν έχουν καταλάβει ότι τα κινήματα ανυπακοής φουντώνουν και θα φουντώνουν όλο και πιο πολύ, όχι γιατί κάποιος τα «υποκινεί», αλλά γιατί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Στην Αθήνα 1 στα 3 νοικοκυριά δυσκολεύτεαι να πληρώσει το ρεύμα!!. Εκεί μας πάει η πολιτική του «πάρτα όλα» για τις «αγορές» και τους επιχειρηματίες.

Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αποτελεί κομμάτι της λαϊκής αντίστασης στην σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Μαζί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ, στη ΔΕΗ και στις ΔΕΚΟ, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και στους Δήμους, μαζί με τους γενικότερους αγώνες των εργαζόμενων σε κάθε χώρο, μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων, να συγκρουστούν με την σύγχρονη βαρβαρότητα, να ανατρέψουν την πολιτική του Μνημονίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να στηρίξουν ενάντια στις κυβερνητικές επιθέσεις το κίνημα ανυπακοής στις συγκοινωνίες, τα ληστρικά διόδια, τα γκισέ των νοσοκομείων, στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα απαράδεκτα τροφεία των παιδικών σταθμών, και όλοι μαζί να απαιτήσουμε κατάργηση όλων των αυξήσεων σε εισιτήρια, λογαριασμούς κλπ, στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και ΔΕΚΟ με εργατικό – λαϊκό έλεγχο. Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες και σε κάθε κλάδο που δέχεται επίθεση. Δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες για όλο τον λαό και ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις τις ώρες δουλειάς, τους φτωχούς, τους άνεργους και τους νέους.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ