30/1/13

ΝΑΡ: Επίθεση σε συνδικαλιστές στο υπουργείο Εργασίας. Τραυματίες και προσαγωγές


Ο κυβερνητικός και κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός εναντίων εργατικών αγώνων συνεχίζεται. Επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που συμβολικά κατέλαβαν το γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου Εργασίας το πρωί κατά την αποχώρησή τους! Η κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων που απαντά με βία και επιθετικότητα απέναντι ακόμα και σε συμβολικές κινήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας! Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης 8 τραυματίες εργαζόμενοι και πολλές προσαγωγές συνδικαλιστών (περίπου 30 εκτιμούν οι συγκεντρωμένοι). Με πορεία στη ΓΑΔΑ απάντησαν άμεσα οι διαδηλωτές. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.
Την επίθεση και τις προσαγωγές καταδικάζουν το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ καθώς και δεκάδες ταξικά σωματεία και σύλλογοι και καλούν σε στήριξη της συγκέντρωσης στη ΓΑΔΑ.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού εργασίας πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων, φωτογραφίζοντας νέες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
ΠΗΓΗ: narnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ