15/5/13

Για να έχεις ψηλά το κεφάλι πρέπει να αγωνίζεσαι!


Δεν μας έφταναν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ήρθε η σειρά της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της να μας πείσει να συνεχίσουμε το διάβασμα και να γυρίσουμε την πλάτη στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών μας. Γιατί, λέει, κάναμε με τις οικογένειές μας μεγάλες θυσίες. Γιατί η κυβέρνηση που διέλυσε το σχολείο κάνει πως τάχα νοιάζεται για τις εξετάσεις μας. Γιατί η ίδια προσπαθεί τώρα με τον φόβο να περάσει την βάρβαρη πολιτική της και να υποτάξει το λαό. Εμείς, λοιπόν, θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Ή ακόμα χειρότερα με τους αγκώνες στα θρανία διαβάζοντας για μια θέση στην ουρά του ΟΑΕΔ; Εμείς μάθαμε πώς για να έχεις το κεφάλι ψηλά στην Ελλάδα το 2013, στην Ελλάδα των τριών μνημονίων, του φασισμού και των επιστρατεύσεων, πρέπει να μάχεσαι! Πρέπει να μάχεσαι στο πλευρό των χαλυβουργών, στο πλευρό των ναυτεργατών, στο πλευρό των εργαζομένων στο μετρό, πρέπει να απεργείς μαζί με τον καθηγητή σου.
Γιατί επιστράτευση σημαίνει όντως σκλαβιά και υποταγή. Αλλά υποταγή σημαίνει και να κλείνεις τα μάτια στον αγώνα των καθηγητών σου. Γιατί ο αγώνας των καθηγητών είναι τελικά και δικός μας αγώνας. Και μαζί τους θα δώσουμε στην χουντική-φασιστική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους ένα μάθημα! Το μάθημα του να παλεύεις για τα δικαιώματα σου. Το μάθημα ότι δεν θα γίνουμε κανίβαλοι- όπως θέλουν- να τρώμε ο ένας τον άλλον. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί μας χτυπάνε και ποιούς πρέπει να χτυπήσουμε. Όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι θα σταθούμε ενάντια στην κυβέρνηση των γκλοπ και των τηλεπαραθύρων, ενάντια στην ανάπτυξη που ονειρεύεται η ευρωπαϊκή ένωση.
Και επειδή ακριβώς το μέλλον σου δεν εξαρτάται από την ατομική προσπάθεια, αλλά είναι υπόθεση συλλογική, δεν κρίνεται στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου της αμορφωσιάς και των ταξικών φραγμών, αλλά στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή, βγες στον δρόμο έξω κι αγωνίσου. Σήμερα επιστρατεύουν τον καθηγητή μας, αύριο ολόκληρη την κοινωνία!
Πάρε κουράγια, κλείσε το σχολείο σου, στήριξε τον απεργό καθηγητή σου, πάλεψε για τις ανάγκες και τα δικαιώματά σου, για να μπορέσεις τελικά να δώσεις με το κεφάλι ψηλά την μάχη των εξετάσεων όταν γίνουν.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ