27/1/08

Χαφιεδισμός παντού


ΕΥΠ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην άμεση νομιμοποίηση και γιγάντωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (πρώην ΚΥΠ), μέσω της προσπάθειας «εξυγίανσή» της, προχωρά η κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί ένα υπερπρακτορείο χαφιεδισμού και αστυνομοκρατίας στα πρότυπα των CIA, Μοσάντ και ΜΙ5. Με σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, η ΕΥΠ νομιμοποιεί την τυπικά παράνομη «διείσδυση» σε μαζικές οργανώσεις, ενώ πέρα από την ενίσχυση του «δικαιώματος» να παρακολουθεί τους πολίτες, θα έχει το δικαίωμα να δημιουργεί και πολυδίκτυα χαφιέδων, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, δημόσια επιχείρηση, δήμο, κοινότητα, ιστοσελίδα ή οπουδήποτε αλλού κρίνεται απαραίτητο. Το νομοσχέδιο επί δύο χρόνια βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας και η αναβάθμιση της ΕΥΠ έρχεται μετά τα σκάνδαλα της συνεργασίας με την ΜΙ5 και τη CIA για την απαγωγή των Πακιστανών, της υπόθεσης των υποκλοπών και αμέσως μετά την αποκάλυψη για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Η ΕΥΠ πιστοποιείται ως εθνικός φορέας στην ασφάλεια πληροφοριών και επικοινωνιών αλλά και ως εθνική αρχή αντιμετώπισης ηλεκτρονικών παρεισφρήσεων στις εθνικές υποδομές. Η δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού και τον εξοπλισμό της ΕΥΠ θεωρείται τώρα ιδιώνυμο αδίκημα!

Οι νέες ρυθμίσεις του αντιδραστικού σχεδίου νόμου αποτελούν τη συνέχεια της πολιτικής τρομονόμων και ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις επιταγές των ΗΠΑ που ζητούσαν ηλεκτρονική παρακολούθηση του συνόλου των ελλήνων πολιτών, καταγραφή και χρήση βιομετρικών δεδομένων ανάμεσα στις υπηρεσίες των χωρών μελών της ΕΕ. Αυτό συνεπάγεται και μεταφορά των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων στους υπολογιστές της CIA και του FBI σε εφαρμογή των σχετικών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Από τη δομή του νομοσχεδίου γίνεται φανερό ότι οι νέες κινητές και ευέλικτες μονάδες πρακτόρων αποσκοπούν κυρίως στην παρακολούθηση και καταστολή του εσωτερικού εχθρού, του λαϊκού κινήματος, των εργατικών και φοιτητικών σωματείων, με βάση τον σκόπιμα ασαφή και πολύ ελαστικό νομικό ορισμό περί «τρομοκρατίας». Πρόκειται για μια μεγάλη τομή στην πολιτική παρακολούθησης και καταστολής που προωθεί ο συνολικός αντιδραστικός συνασπισμός εξουσίας και έρχεται σε μια περίοδο που αναμένεται να γιγαντωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις στην επίθεση της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα, με ανοικτά τα μέτωπα του Ασφαλιστικού και της Παιδείας.

ΠΡΙΝ 27/01/2008

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ