27/1/08

Συζήτηση – συνέλευση του ΜΕΡΑ την Πέμπτη στην Αθήνα


Μεγάλη σημασία για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη συγκυρία αποκτά ο κύκλος των πολιτικών παρεμβάσεων του ΜΕΡΑ που ανοίγει με τη συζήτηση – συνέλευση στην Αθήνα, την ερχόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και θα συνεχιστεί σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα. Δύο είναι τα ζητήματα στα οποία επικεντρώνει τη συζήτηση το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς και μάλιστα στην αλληλοδιαπλοκή τους: Αφενός στην ανάγκη μιας άλλη Αριστεράς μπροστά στην επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και αφετέρου στις κρίσιμες μάχες του εργατικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος (Ασφαλιστικό, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις).

Σήμερα, όπως σημειώνουν οι αγωνιστές του ΜΕΡΑ, τρεις είναι οι πολιτικές λογικές που προτείνονται στον κόσμο της Αριστεράς και στο αναπτυσσόμενο και αντιφατικό ρεύμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας, που κινείται «αριστερά».

Ο ΣΥΝ όλο και πιο καθαρά αναζητά μια «δημοκρατική εναλλακτική λύση» διαχείρισης της κατάστασης, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα τον οδηγήσει αναγκαστικά πιο βαθιά στην αγκαλιά του υποταγμένου συνδικαλισμού. Το ΚΚΕ από την πλευρά του βλέπει σαν διέξοδο την πολιτική του ενίσχυση. Η λογική του στο εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν είναι μια συμβολή στη συσπείρωση δυνάμεων για πραγματική μάχη με την αστική πολιτική, αλλά η προβολή της (αναγκαίας) διαφοροποίησής του από τον υποταγμένο συνδικαλισμό.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει άλλη πρόταση. Το κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να αναπτυχθεί ένα πολιτικό ρεύμα εργατικής αντιπολίτευσης για την ήττα της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης, από την ίδια την ανατροπή της αντιδραστικής αυτής κυβέρνησης, από τη σκοπιά της εργατικής αντεπίθεσης. Βάση του ρεύματος αυτού θα είναι ένα μαζικό, πολιτικό εργατικό κίνημα.

Την επόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στην ΕΔΟΘ θα πραγματοποιηθεί και η συνέλευση του ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης με θέματα την πανελλαδική σύσκεψη και τη διοργάνωση εκδήλωσης για τις πολιτικές εξελίξεις στα μέσα Φλεβάρη. Επιδιώκεται επίσης η κατάθεση προτάσεων για συζήτηση και συμβολή στη διαμόρφωση θέσεων του ΜΕΡΑ για τα θέματα εθνικισμού – ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τις διεθνείς σχέσεις του ΜΕΡΑ.

ΠΡΙΝ 27/01/2008

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ