9/3/08

Ισραήλ το κράτος των ναζί 21ου αιώνα


Την ώρα που τα «φιλεύσπλαχνα» δυτικά ΜΜΕ αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων στο θάνατο ενός Ισραηλινού
ή στη δολοφονία των ακροδεξιών ραβίνων, υπερασπίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ να δολοφονεί αμάχους,
οι ορδές του μισητού εβραϊκού στρατού σφάζουν ανεξέλεγκτα δεκάδες μικρά παιδιά στη Γάζα.

Δέκα αμάχους για κάθε νεκρό στρατιώτη τους εκτελούσαν τα κατοχικά στρατεύματα του Χίτλερ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σαράντα Παλαιστίνιους για κάθε νεκρό ισραηλινό σκοτώνουν τα ισραηλινά στρατεύματα τις τελευταίες εβδομάδες με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Με το πρόσχημα ότι απαντά στις επιθέσεις με ρουκέτες, που εξαπολύουν μαχητές της Χαμάς προς ισραηλινές συνοριακές πόλεις, το γενικό επιτελείο του Ισραήλ έχει ξεκινήσει ουσιαστικά την πρώτη φάση της μεγάλης επιχείρησης που σχεδίαζε εδώ και εβδομάδες.
Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά οι Ισραηλινοί τόλμησαν να μιλήσουν ανοιχτά για τη ναζιστικού τύπου γενοκτονία που πραγματοποιούν εναντίον των Παλαιστινίων. Με «ολοκαύτωμα» απείλησε τον παλαιστινιακό λαό ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ματάν Βινλάι. Και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας μια ακόμη επιχείρηση. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Ισραήλ είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 140 άτομα, μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναικόπαιδα. Φρικιαστικές μαρτυρίες συγγενών περιγράφουν των αγωνιώδη θάνατο ανήλικων παιδιών από σφαίρες ντουμ ντουμ που διαστέλλονται μέσα στο σώμα τους συνθλίβοντας τα κόκαλά τους. Μητέρες περιγράφουν μπροστά στην κάμερα (αραβικών μέσων ενημέρωσης) πώς είδαν τα παιδιά τους να πεθαίνουν στην αγκαλιά τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Την ίδια ώρα συνασπισμός οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κοινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στην περιοχή το τελευταίο μισό αιώνα. Τουλάχιστον 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας, δηλαδή το 80% του πληθυσμού, επιβιώνει μόνο χάρη στα τρόφιμα που στέλνει ο ΟΗΕ (όταν και όποτε περνούν από τους ελέγχους του Ισραήλ). Συγκεκριμένα, το Τελ Αβίβ επιτρέπει την είσοδο 45 φορτηγών την ημέρα από τα 250 που θεωρούνταν ως απαραίτητα από το διεθνή οργανισμό. Ο αποκλεισμός έχει αναγκάσει το 95% των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στη Γάζα να διακόψουν την παραγωγή τους απολύοντας 75.000 εργαζόμενους.
Το ποσοστό των νοικοκυριών στα οποία κάθε μέλος κερδίζει λιγότερο από 1,2 δολάρια την ημέρα ανέβηκε μέσα σε μερικούς μήνες από το 55% σε 70%. Τουλάχιστον 2.000 παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οριστικά το σχολείο. Εντυπωσιακά όμως είναι και τα ποσοστά αποτυχίας σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά, γεγονός που σύμφωνα με γαλλικές ανθρωπιστικές οργανώσεις οφείλεται στην αδυναμία των παιδιών να συγκεντρωθούν λόγω τραυματικών εμπειριών αλλά και της ζαλάδας που προκαλεί η έλλειψη τροφίμων.
Παρά την τρομακτική αιματοχυσία και το λιμό που απειλεί τους κατοίκους της Γάζας, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να στρέψουν τους προβολείς τους και πάλι στο «δράμα» των Ισραηλινών. Τα πλάνα από τα νοσοκομεία της Γάζας, όπου παλαιστίνιοι γιατροί και εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη με το θάνατο, αντικαταστάθηκαν από τις κηδείες των ελάχιστων Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από ρουκέτες της Χαμάς. Και ύστερα ο τηλεοπτικός χρόνος καταλήφθηκε από την επίθεση οπλοφόρου στην εβραϊκή ιερατική σχολή Μερκάζ Χεράβ Γιεσιβά από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άτομα. Κανένας δεν δικαιολογεί φυσικά μια τέτοια επίθεση. Αποτελεί όμως απορίας άξιο γιατί κανένας δεν θέλησε να μας ενημερώσει ότι η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτώρια της φασίζουσας εβραϊκής Δεξιάς, από τους κόλπους της οποίας γεννήθηκε και το θρησκευτικό κίνημα των εποίκων που κατέλαβαν τα παλαιστινιακά εδάφη. Αν και αρχικά αρκετοί υποστήριζαν ότι την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η Χαμάς, λιβανικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ ανέφεραν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ιμάντ Μουγκνίγια - από το όνομα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ που δολοφονήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στη Δαμασκό.
Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλεί και η στάση γνωστών ελλήνων δημοσιογράφων, που καλύπτουν εδώ και χρόνια την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση και οι οποίοι μιλούν πλέον ανοιχτά για το «δικαίωμα» του Ισραήλ να προστατεύσει τον εαυτό του εισβάλλοντας στη Γάζα.
Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, το Τελ Αβίβ οργάνωνε εδώ και αρκετές εβδομάδες επιχείρηση επηρεασμού των δυτικών μέσων ενημέρωσης αλλά και διπλωματών της Δύσης προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για εκτεταμένες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Εντωμεταξύ, ανησυχία προκαλεί η ενεργή στρατιωτική συμμετοχή των ΗΠΑ στην περιοχή με την αποστολή πολεμικών σκαφών στα παράλια του Λιβάνου. Αν και φαινομενικά το συγκεκριμένο γεγονός δεν σχετίζεται με τις επιχειρήσεις στη Γάζα, είναι πολύ πιθανό ότι το Πεντάγωνο προειδοποιεί με αυτό το τρόπο τη Χεζμπολάχ να μην επιχειρήσει να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό. Θυμίζουμε ότι οι απαγωγή ισραηλινών στρατιωτών, που έδωσε το πρόσχημα στο Ισραήλ να ισοπεδώσει το Λίβανο, είχε μεταξύ άλλων ως στόχο να αποσπάσει για λίγο την προσοχή των ισραηλινών δολοφόνων από τη Γάζα.
Το βέβαιο είναι ότι το Τελ Αβίβ θα συνεχίσει ανενόχλητο τις επιχειρήσεις γενοκτονίας (το ολοκαύτωμα όπως προτιμά να το αποκαλεί η ισραηλινή κυβέρνηση) για όσο διάστημα οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσφέρουν την απόλυτη στήριξή τους στη δολοφονία αμάχων. Η σπουδή με την οποία η Ευρώπη καταδίκασε τις παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες και αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, μαρτυρά ότι και οι Βρυξέλλες δεν διαφέρουν πλέον σε τίποτα από τη στάση της Ουάσινγκτον.
Εν τω μεταξύ, το περιοδικό Βάνιτι Φέρ και ο Γκάρντιαν έφεραν στο φως νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τζορτζ Μπους, η Κοντολίζα Ράις και ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Έλιοτ Άμπραμς (γνωστός και από το Ιράν, Κόντρα) συμμετείχαν ενεργά στη μεταφορά όπλων και κεφαλαίων προς την οργάνωση Φατάχ, με στόχο την πρόκληση εμφυλίου μεταξύ των Παλαιστινίων. Υπεύθυνος για την παραλαβή των όπλων που έφθαναν κυρίως μέσω της Αιγύπτου ήταν ο διαβόητος Νταχλάν - γνωστός συνομιλητής, και όχι μόνο, των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Ίσως για πρώτη φορά τόσο γνωστά έντυπα υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η κατάληψη της Γάζας από τη Χαμάς αποτελούσε τη μοναδική άμυνα που θα μπορούσε να εκδηλώσει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστινίων απέναντι στο πραξικόπημα που οργάνωνε για την Ουάσινγκτον ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

ΠΡΙΝ 09/03/2008 - ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ