2/10/08

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ….

Μια τεράστιας σημασίας ανατροπή συντελέστηκε στην Σειρά Αυγούστου 2008. Όχι μόνο αποδείχτηκε ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους φαντάρους για να μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ μπορούν να αντιμετωπιστούν από την αποφασιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένα έννομο μέσο, καμιά διαταγή που να εξασφαλίζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ στο να στέλνουν υποχρεωτικά τους φαντάρους στην Κύπρο.

Πολύ απλά οι προφορικές απειλές «όταν δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντών, τους υπόλοιπους τους παίρνουν ΒΙΑΙΩΣ» απλά δεν ισχύουν, απλά δεν υπάρχει καμιά τέτοια νομοθετική ρύθμιση και διαταγή. Βεβαίως αν υπήρχε θα παραβίαζε το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Όρκο που οι φαντάροι υποχρεώθηκαν να δώσουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης και σε καμιά περίπτωση δε προβλέπει την υπεράσπιση ξένων κρατών. Αξίζει να επισημάνουμε ότι μόνο οι Επαγγελματίες Οπλίτες έχουν υπογράψει σύμβαση με όρο την υποχρεωτική μετακίνηση τους στο εξωτερικό.

Είναι σαφές σε όλους και πρώτα από όλα στους μελλοντικούς φαντάρους που θα δεχθούν πιέσεις να πάνε ΕΛΔΥΚ ότι είναι στο χέρι τους να τις αντιμετωπίσουν, να αντισταθούν στα ψέματα και στη εξαγορά.

Γίνεται κατανοητό σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός που αναδιοργανώνεται και εκπαιδεύεται στο να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον εσωτερικό εχθρό-λαό εντός και εκτός συνόρων, που υπερεξοπλίζεται για να προστατεύει τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του ελληνικού μπλοκ εξουσίας παγκόσμια (τώρα θέλουν να στείλουν και ΟΥΚάδες να φυλάνε στην Σομαλία τα πλοία των εφοπλιστών) έχει συστατικό στοιχείο τον εθνικισμό, την πολεμοκαπηλεία, τις κοινωνικές ανισότητες, και την κάθε μορφής βία. Αυτός λοιπόν ο στρατός που δολοφονεί ένα φαντάρο κάθε δέκα (10) μέρες, έχει συστατικό στοιχείο την αυθαιρεσία, την εξαπάτηση, την απειλή και τον εκβιασμό.

Στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ (army.gr) αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η μετάθεση στην Κύπρο «είναι καταρχήν Εθελοντική». Μην φανταστείτε βέβαια «εθνικά εξεγερμένους» φαντάρους που παρακαλάνε να πάνε ΕΛΔΥΚ. Στα Κέντρα Εκπαίδευσης εμφανίζονται κλιμάκια αξιωματικών με λίστες στρατεύσιμων που έχουν προεπιλεγεί. Σε αυτούς ασκείται καθημερινή προπαγάνδα με όλα τα μέσα ώστε να εξαγοραστούν να υπηρετήσουν στην Κύπρο: υπόσχονται «ιδανική θητεία» σε σύγχρονες μονάδες, με περισσότερες άδειες και αμοιβές, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια (λες και είναι δυνατόν να σε βάλουν να πληρώσεις τα ταξίδια σε μια ξένη χώρα από την τσέπη σου).

Αυτή η εικονική πραγματικότητα συγκαλύπτει την πολεμική καθημερινότητα των μονάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Σε μια χώρα πληγωμένη από το πραξικόπημα της ΕΛΔΥΚ το 1974 που ανατρέποντας την νόμιμη κυβέρνηση ετοίμαζε την Ένωση με την Ελλάδα και κατεχόμενη κατά 40% από την ΤΟΥΡΔΥΚ και τον Τουρκικό στρατό. Σε ένα Κυπριακό λαό που επέβαλαν ένα άγριο καθεστώς κηδεμονίας μέσω των τριών Εγγυητών Βρετανίας-Ελλάδας-Τουρκίας, που ο καθένας επεδίωξε και επιδιώκει την εξασφάλιση των δικών του συμφερόντων. Ξένες Στρατιωτικές Δυνάμεις Επικυριαρχίας που στράφηκαν εναντίον του εργατικού-αριστερού κινήματος, χώρισαν το λαό, εξασφάλισαν βάσεις και επεδίωξαν τη μετατροπή του νησιού σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Αυτά τα σχέδια υλοποιούνται από το διεθνώς οξύμωρο σχήμα ενός Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ δύο διαφορετικών χωρών, του Τουρκικού εποικισμού, των απαράδεκτων σχεδίων Ανάν που διαπραγματεύτηκε ωμά το Κυπριακό κατεστημένο για να μπει στην Ε.Ε. και τις ξένες βάσεις Ελλάδας (αεροπορική-ναυτική στην Πάφο) και Βρετανίας.

Σε αυτό το νησί που η Εθνική του Φρουρά διοικείται παραδοσιακά από Έλληνα ανώτερο αξιωματικό, η διάθεση κυριαρχίας των εκατέρωθεν αστικών τάξεων επιβλήθηκε των ενωτικών διαθέσεων του Κυπριακού λαού, ο ιμπεριαλισμός-επεκτατισμός-εθνικισμός δίχασε-σκότωσε-προσφυγοποίησε, τα όποια πετρελαϊκά κοιτάσματα δεν υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο αλλά παρατάσσονται ως διαπραγματευτικά χαρτιά απειλώντας με στρατιωτική σύγκρουση, με το μεγαλύτερο διεθνώς ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τις off shore και την τουριστική βιομηχανία να αναζητούν νέες πηγές φθηνής εργασίας και να διαγκωνίζονται για τα φιλέτα γης των κατεχόμενων εδαφών, με μια αριστερή κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ολόκληρο το αστικό κατεστημένο επιβάλλει την πιο άγρια μιλιταριστική πολιτική (νόμος για στράτευση στα 19, κατάργηση των αναβολών, αύξηση του χρόνου εναλλακτικής θητείας και υποχρεωτικής εργασίας των απαλλαγμένων από τη θητεία για λόγους υγείας) στέλνονται χιλιάδες Έλληνες φαντάροι κάθε χρόνο «έτοιμοι για όλα».

Συνεχή πλέον τα θύματα από τις αυτοκτονίες, τα ατυχήματα και την εξάντληση των ατελείωτων ασκήσεων και πολεμικών προετοιμασιών. Σε δεκάδες φαντάρους της ΕΛΔΥΚ παρατείνετε η θητεία λόγω των υπηρετήσιμων ημερών φυλάκισης (στην 1Η Στρατιά συναντάς πολλούς με 50-60 ή και περισσότερες ημέρες φυλάκισης).

Για όλους αυτούς τους λόγους οι φαντάροι, ειρηνικοί πολίτες μέχρι χθες που σπούδαζαν, εργάζονταν και αντιμετώπιζαν όλες τις δυσκολίες που φορτώνει στις πλάτες τους η πολιτική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αρνιούνται να μετατραπούν σε πολεμικές μηχανές. Συνθλίβονται από τις ανάγκες του αξιόμαχου, αλλά αναπτύσσουν αντιστάσεις, δημιουργούν τα σύγχρονα χαρακώματα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους ακόμη και μέσα στον στρατό. Δεν είναι λίγες οι φορές που η τεράστια πλειοψηφία των επιλεγμένων στρατεύσιμων για ΕΛΔΥΚ Αρνείται.

Οι στρατολόγοι δεν ενημερώνουν όπως όφειλαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποδοχή μέσω ειδικής δήλωσης του στρατευμένου της μετακίνησης εκτός συνόρων. Τους λένε να φέρουν δικαιολογητικά και όταν επικαλούνται πολιτικούς λόγους (δώσαμε όρκο να υπερασπίσουμε την άμυνα της χώρας) εκείνοι απαντούν: «αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτείται για ΕΛΔΥΚ θα πάτε ΒΙΑΙΩΣ».

Μόνο που στην σειρά του Αυγούστου 2008 φαντάροι απαίτησαν από τους στρατολόγους, από τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης, από την Στρατολογία και από τις ειδικές υπηρεσίες του ΓΕΣ να τους δείξουν την εν λόγω διαταγή.

Οι αξιωματικοί με τη γνωστή ευθυνοφοβία αρνήθηκαν να ενημερώσουν υπεύθυνα, μίλησαν μέσω πηγών του υπουργείου για απόρρητη διαταγή και οι Μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ των συγκεκριμένων φαντάρων ΚΟΠΗΚΑΝ με πρωτοβουλία του ΓΕΣ!!!

Εμείς ενημερώνουμε τους φαντάρους για αυτή την σημαντική εξέλιξη και τους καλούμε σε ακόμη πιο αποφασιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Είναι όμως ώρα το αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο να απαιτήσει τον τερματισμό του καθεστώτος των Εγγυητριών Δυνάμεων, να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και Τουρκικός Στρατός Κατοχής, να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να αποχωρήσουν οι χώρες από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε. και να ανοίξει ο δρόμος της ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού με την κοινή πάλη του Κυπριακού λαού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ