27/2/09

Για την επίθεση στο στέκι μεταναστών


Βουτηγμένοι στην ανωνυμία της νύχτας -και «αισθανόμενοι» να τους νομιμοποιεί το ρατσιστικό αμόκ και η τρομοϋστερία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, των ΜΜΕ και του ΛΑΟΣ- «άγνωστοι» έριξαν στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα χειροβομβίδα. Η δολοφονική αυτή επίθεση, η οποία από καθαρή τύχη δεν είχε νεκρούς και τραυματίες, έγινε την ίδια ημέρα που οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» προκαλούσαν στα δικαστήρια για να αθωωθεί ο αρχιδολοφόνος ηγέτης της συμμορίας τους Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος είχε επιτεθεί στους Δημήτρη Κουσουρή, Ηλία Φωτιάδη και Γιάννη Καραμπατσόλη, τον Ιούνη του 1998. Είναι συνέχεια της εμφάνισης στην Πάτρα, δίπλα στα ΜΑΤ, της γνωστής νεοφασιστικής ομάδας «Κένταυρος», που δολοφόνησε τον Ν. Τεμπονέρα.
Αποτελεί προέκταση των ρατσιστικών και ακροδεξιών ομάδων που προκαλούν και συμπληρώνουν το έργο των ΜΑΤ στις εργατικές και νεολαιίστικες διαδηλώσεις. Η δράση των ομάδων αυτών είναι το φυσιολογικό συμπλήρωμα και το «μακρύ χέρι» της κοινωνικά βάρβαρης πολιτικής του «πτωχοκομείου», της ελαστικής εργασίας, της άγριας καταστολής και των πολέμων που εφαρμόζουν και προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το κεφάλαιο. Είναι γέννημα και συστατικό στοιχείο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πολιτικής του ρατσιστικού φρουρίου και των τρομονόμων, του Μπολκενστάιν και των Συμφώνων Σταθερότητας, όπως άλλωστε δείχνει η «άνθηση» ανάλογων ομάδων και κρουσμάτων σε όλες σχεδόν της χώρες της.Πολιτική η οποία, για να υλοποιήσει το βάρβαρο στόχο της δημιουργίας της κοινωνίας των 2/3, δηλαδή της βίαιης μετατόπισης μεγάλων τμημάτων των εργαζομένων στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας, έχει εσωτερική ανάγκη τα ΜΑΤ, τις παρακολουθήσεις, το ηλεκτρονικό φακέλλωμα, την εργοδοτική τρομοκρατία τύπου Κ. Κούνεβα, την κρατική βία και καταστολή, το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεοαλαίας.Η επιχείρηση αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας των μεταναστών. Γιατί η πρώτη γίνεται στην ίδια τους την πατρίδα με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.Ακόμα είναι η ακραία έκφραση του κλίματος του ανταγωνισμού, του «κοινωνικού αυτοματισμού», του «πάτα επί πτωμάτων», της εθνικιστικής τύφλωσης και του θρησκευτικού φανατισμού που έχει αντικαταστήσει στο σύγχρονο καπιταλισμό τις αξίες του διεθνισμού, της αλληλεγγύης, τις ισότητας της συνεργασίας. Με την πολιτική τους αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ, η ΕΕ και όλο το αστικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ανέχονται, ενθαρρύνουν και ανοίγουν το δρόμο σε κάθε λογής φασιστικές-ακροδεξιές συμμορίες και στις δολοφονικές τους πρακτικές.
- Να ηττηθεί στην πράξη, να ανατραπεί η πολιτική που είναι η μήτρα που επωάζει το αβγό του νέου φιδιού.
- Μαζική καταδίκη και απομόνωση των παρακμιακών νεοφασιστικών και ακροδεξιών ομάδων.
- Συντονισμένοι εργατικοί και νεολαιίστικοι αγώνες, πολιτικό εργατικό και νεολαϊστικο κίνημα που θα ανατρέψουν την επίθεση κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου και θα τσακίσουν τις φασιστικές συμμορίες.

ΝΑΡ - νΚΑ, Αθήνα, 25/2/2009

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ