26/2/09

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ!

Το διαλαλούσαμε στις διαδηλώσεις μας μετά το φόνο του Αλέξη και την παραλίγο δολοφονία με βιτριόλι της Κωνσταντίνας: : «Στα μάτια βιτριόλι, και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ» Τώρα, μαζί με τις σφαίρες και το βιτριόλι, έχουμε και τις αμυντικές χειροβομβίδες σαν αυτήν που ρίχτηκε στο Στέκι Μεταναστών και στο Δίκτυο στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, στις 24 Φεβρουαρίου το βράδυ με στόχο να υπάρξουν δεκάδες νεκροί. Μονάχα τα διπλά τζάμια και η καλή τύχη εμπόδισε να έχουμε την «δική μας» σφαγή της Μπολόνια.

Είναι πια φανερό ότι αυτή η μαύρη τρομοκρατική ενέργεια φασιστικής-παρακρατικής βίας δεν είναι «μεμονωμένη πράξη ανεγκέφαλων» αλλά εντάσσεται σε μια «στρατηγική της έντασης» από το «βαθύ κράτος». Η εξέγερση του Δεκέμβρη έφερε στην επιφάνεια μια οξύτατη κρίση του αστικού καθεστώτος και του κράτους του που κατέχει θεσμικά το μονοπώλιο της βίας – μια κρίση εξουσίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ίδια η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης με διακομματική συναίνεση και δεν τα κατάφερε, η Πασοκική αντιπολίτευση δια στόματος Χρυσοχοϊδη ζητούσε σκληρότερη αστυνομική καταστολή, οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι (Στ. Μάνος) ζητούσαν να «κινηθεί ο Στρατός» κι οι Χρυσαυγίτες κινητοποιούνταν (π.χ. στην Πάτρα) σαν δύναμη καταστολής στο πλευρό των ΜΑΤ ενάντια στους εξεγερμένους. Η σκόπιμα καλλιεργούμενη από το κράτος και τα ΜΜΕ υστερία για τους «κουκουλοφόρους» και τους μετανάστες, κι η στοχοποίηση των εξεγερμένων και κάθε εστίας αντίστασης, μαζί και των συντρόφων του Δικτύου, είναι το έδαφος που πάνω του ξεφυτρώνουν οι δολοφόνοι με τα κουμπούρια και τις χειροβομβίδες.

Το ΕΕΚ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη του στο Στέκι Μεταναστών και το Δίκτυο και καλεί όλο το μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση, ταξική αλληλεγγύη κι οργάνωση συλλογικής αυτοάμυνας απέναντι στους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς βίας και τους φασίστες μπράβους τους.

25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ