30/4/09

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ -ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) καλεί τους εργάτες και τη νεολαία να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς, διαδηλώνοντας σε όλη χώρα.

Για να τιμήσουμε τους δικούς μας “μάρτυρες”, τους αγωνιστές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπόθεση της εργατικής τάξης -την καθολική κοινωνική χειραφέτηση από την ταξική σκλαβιά. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που παλεύουν για να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν και όχι εμείς.

Ο μόνος τρόπος για να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες την κρίση είναι η απαλλοτρίωση του κεφαλαίου από τους εργάτες. Καμία άλλη λύση στα πλαίσια του συστήματος δεν είναι δυνατή. Μόνο εφόσον οι εργάτες πάρουν την εξουσία, θα μπορέσουν να αναδιοργανώσουν οι ίδιοι την κοινωνία σύμφωνα με τις ανάγκες τους, σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις.

Η παρούσα κρίση του καπιταλισμού δεν είναι άλλη μια κρίση, αλλά η χειρότερη στην ιστορία του και σε αντίθεση με ο,τι μας λένε βρίσκεται μόνο στην αρχή. Η διαχείριση της κρίσης που επιχειρούν και τα μέτρα που παίρνουν oι ισχυροί του κόσμου τούτου φέρνουν ακόμα χειρότερα βάρη για τους εργαζομένους και οδηγούν τον καπιταλισμό και προπαντός τις ζωές μας σε χειρότερα αδιέξοδα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από εκείνους που είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη σημερινή καταστροφή, τη μαζική ανεργία, τη “μαύρη” εργασία, τους πολέμους και την καταστολή. Καμία καλύτερη μέρα δεν θα ξημερώσει όσο οι καπιταλιστές παραμένουν στις θέσεις τους, όσο κυβερνήσεις, σαν και αυτή του Καραμανλή, συνεχίζουν να κατέχουν την “κουτάλα της εξουσίας”, να μοιράζουν δώρα στους τραπεζίτες, να “παγώνουν” μισθούς και συντάξεις, να ενθαρρύνουν τις απολύσεις και την “ελαστική” εργασία, να δολοφονούν, να συνεργάζονται με μιζαδόρους.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο “ατομικός” αγώνας για την καθημερινή επιβίωση συναντιέται υποχρεωτικά με τον συλλογικό αγώνα για τα κοινά μας συμφέροντα. Η σύγκρουση των «από κάτω» με τους «από πάνω», της εργασίας με το κεφάλαιο, έχει ήδη λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και βρίσκεται μόνο στην αρχή, όπως έδειξε και η εξέγερση του Δεκέμβρη στην Ελλάδα.

Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε πλέον πραγματικά κανένα δικαίωμα και ελευθερία που κατακτήσαμε, αν δεν αγωνιστούμε ταυτόχρονα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που γεννά τις κρίσεις, την ανεργία και την κοινωνική μιζέρια, αλλά και των κυβερνήσεων και των γραφειοκρατών που το υπηρετούν: Από την ΠΑΣΟΚική ηγεσία της ΓΣΕΕ που κάνει ανοιχτή συμμαχία με τους βιομηχάνους, το σταλινικό ΠΑΜΕ που ανέχεται τη Δεξιά και “καρφώνει” την εξεγερμένη νεολαία του Δεκέμβρη μέχρι τον “κινηματικό” ΣΥΡΙΖΑ που επιζητά ένα “νέο κοινωνικό συμβόλαιο” με το κεφάλαιο.

Πρέπει να πούμε όχι σε κάθε κρατική “ενίσχυση” προς τους τραπεζίτες και οποιοδήποτε αφεντικό, για την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση του ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και των βασικών πυλώνων της οικονομίας, για την απαγόρευση των απολύσεων και της “ελαστικής” εργασίας, για λιγότερη-μόνιμη-αξιοπρεπή δουλειά για όλους. Κανένας “διάλογος” με τα αφεντικά! Εμπρός για μια πανελλαδική συνέλευση όλων των μαχόμενων πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας για ένα μαχητικό διαρκή αγώνα ενάντια σε κάθε αντι-λαϊκό μέτρο, για κάθε κοινωνικό πρόβλημα, για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και κάθε αστικής κυβέρνησης, για μια σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!

Η σοσιαλιστική διέξοδος δεν είναι “εθνική” υπόθεση, αλλά παγκόσμια. Ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και την κρίση της, να παλέψουμε για την παγκοσμιοποίηση της επανάστασης από τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική ως την Ευρώπη και την Ασία, για τον πανανθρώπινο κομμουνισμό, για την εργατική επαναστατική Διεθνή του 21ου αιώνα, την επανιδρυμένη 4η Διεθνή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΗ, 11 πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ

EΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

www.eek.gr

ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ / Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38 (Ομόνοια) 10431, eek@ath.forthnet.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ