17/1/11

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση στηρίζει των αγώνα των 300 μεταναστών εργατών για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε Απεργία Πείνας στις 25 Ιανουαρίου.

Τα τεράστια ρεύματα προσφυγιάς και μετανάστευσης που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΗΕ για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων ενέργειας και αγορών, η επέλαση των πολυεθνικών και η κτηνώδη διακυβέρνηση αντιδραστικών καθεστώτων, η δράση του ελληνικού κεφαλαίου και στρατού, και τα οποία ουσιαστικά έχει ανάγκη η αναπτυγμένη Δύση ως πάμφθηνη εργατική δύναμη, είναι ψηφίδες του παγκόσμιου πολέμου που οι δυνάμεις του πλούτου έχουν εξαπολύσει κατά του κόσμου της εργασίας.

Τα Τείχη του Αίσχους, τα ναρκοπέδια, η δολοφονική δράση του λιμενικού, των συνοριοφυλάκων και της FRONTEX, δε πρόκειται να σταματήσουν τα ποτάμια των δυστυχισμένων. Εξάλλου, η γερασμένη Ευρώπη, ο αστικός κόσμος σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες: με το δικό τους αίμα, που δεν λογάριασαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η Αγγελοπούλου, οι εργολάβοι και οι πολυεθνικές έγινε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, τα Μεγάλα Έργα. Τα ονόματα των δεκάδων νεκρών ξένων εργατών κρύβονται κάτω από τα κέρδη της «Ισχυρής Ελλάδας» των Σημίτη-Παπανδρέου-Καραμανλή, «Ηγεμονικής Δύναμης» στα Βαλκάνια, σύμφωνα με την πρώην υπουργό εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη!

Όμως η έξαρση του κρατικού αυταρχισμού και του εθνικισμού, θα διασπάσει την εργατική τάξη με το ρατσιστικό μίσος. Πιο ευάλωτους θέλουν, πιο φοβισμένους, πιο υποταγμένους τους ξένους εργάτες και ταυτόχρονα πιο φθηνούς, τραβώντας στην άβυσσο τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων. Και κυρίως, το αστικό κατεστημένο επιδιώκει να σαμποτάρει με κάθε τρόπο τον κοινό αγώνα των εργαζομένων.

Άρα απαιτείται η ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην αντεργατική-αυταρχική-φιλοπόλεμη αστική πολιτική, για την ανατροπή της κυβέρνησης, το μπλοκάρισμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τη διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Να αγωνιστούμε ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και τα Τείχη του Αίσχους που στήνονται για να υπερασπιστούν την Ευρώπη Φρούριο και να απαιτήσουμε ανοικτά σύνορα και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Όμως την στιγμή που χτίζονται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών ώστε να ελέγξουν τη Φυλακισμένη Αλλοεθνή και Αλλόθρησκη εργατική τάξη, για να χρησιμοποιούν όσους, για όσο καιρό και με ότι μισθό συμφωνήσουν μεταξύ τους το αυταρχικό ελληνικό κράτος και τα κράτη προέλευσης.

Την στιγμή που γιγαντώνεται η απελπισία των Ελλήνων εργαζομένων, που η ανεργία των νέων πλήττει τον 1 στους 3 και πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο των νεόπτωχων που ζουν από τα σκουπίδια, τότε τίθενται άλλα καθήκοντα.

Είναι ανάγκη επομένως το εργατικό κίνημα να βγει μπροστά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Να βάλουμε στο περιθώριο τον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται τις «εθνικές», δηλαδή αστικές ανάγκες. Που υπέγραψαν και επέβαλλαν τη Λεηλασία και την Πτώχευση των δικών μας δικαιωμάτων για την ανάπτυξη των κερδών των εργοδοτών. Που συμφώνησαν στον Εργατικό και Κοινωνικό Μεσαίωνα για να καλυφθούν τα ελλείμματα και τα χρέη που προκάλεσαν οι προηγούμενοι γύροι πλουτισμού τους.

Να παλέψουμε για μια πραγματικά από τα κάτω ενότητα των εργαζομένων, ανεξάρτητα την εθνικότητα-θρησκεία, ανέργων και νεόπτωχων. Διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας, το σύνολο του πλούτου που παράγει με το αίμα και ιδρώτα του ο κόσμος της εργασίας.

Από αυτή την σκοπιά καλούμε εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, σχήματα και συσπειρώσεις του εργατικού-νεολαιίστικου-αντιπολεμικού κινήματος, Κινήσεις Πόλης να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μεταναστών εργατών. Για να παλέψουμε για τα Κοινά μας Δικαιώματα.

Ως Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, παίρνουμε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης σκηνών, ρούχων, κουβερτών κλπ. στα γραφεία του ΝΑΡ-ΝΚΑ, ως τις 24 Ιανουαρίου, για να συνδράμουμε και υλικά.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6972 831937, 6946295056

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ