29/6/08

ΣΤΟ 651 ΑΒΥΠ ΟΙ Ι-3 ΚΑΙ Ι-4 ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ…

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το πόσο απάνθρωπα αντιμετωπίζει η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τους φαντάρους.

Η κυβέρνηση και το κράτος που ουσιαστικά δεν έχουν κάνει τίποτε για να προστατεύσουν τους τελευταίους πνεύμονες της χώρας από τις πυρκαγιές, ρίχνουν ξανά τους φαντάρους στη φωτιά.

Οι δημόσιες σχέσεις και οι ψηφοθηρικές ανάγκες των γαλάζιων βουλευτών της περιοχής ήταν η αιτία όχι απλώς να σταλούν για πυρόσβεση στον Ωροπό την προηγούμενη Παρασκευή (20/6/08) ανεκπαίδευτοι φαντάροι από τα γειτονικά στρατόπεδα, αλλά ανάμεσα τους ήταν και φαντάροι Ι3-Ι4 από το 651 ΑΒΥΠ.

Φαντάροι λοιπόν που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας και για αυτό κρίθηκαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν ένοπλες υπηρεσίες, παίρνουν ένα φτυάρι, μια πετσέτα και ένα παγούρι και στέλνονται να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Τους φαντάρους μάλιστα άφησαν για ώρες χωρίς νερό, το οποίο τους πήγαν μαζί με φαγητό αργά το βράδυ. Επίσης, ενώ οι περισσότεροι υπαξιωματικοί έφυγαν για να πάνε στα σπίτια τους, οι φαντάροι έμειναν να κοιμηθούν στο δρόμο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή (22/06/08). Το μόνο που άλλαζε ήταν οι φαντάροι που εναλλάσσονταν σε αυτό το μαρτύριο.

Και μόλις η φωτιά στον Ωροπό έσβησε και οι φαντάροι επέστρεψαν αποκαμωμένοι στις μονάδες τους, η νέα φωτιά στον Υμηττό (όλως τυχαίως στο δρόμο των μεζονέτων των Γλυκών Νερών και των αυτοκινητοδρόμων του Μπόμπολα-Σουφλιά) έγινε η αιτία νέων, παρόμοιων βασάνων.

Η οργή των φαντάρων εκφράστηκε μέσα από τις μαζικές τους διαμαρτυρίες.

Η Διοίκηση του 651 ΑΒΥΠ αναδιπλώθηκε και υποσχέθηκε ότι πλέον θα πηγαίνουν στην πυρόσβεση μόνο υγιείς φαντάροι και μαζί τους μόνιμοι (επιλοχίες) που μέχρι τότε λούφαραν.

Βέβαια κανένας δεν τιμωρήθηκε που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των χαρακτηρισμένων Ι3-Ι4 φαντάρων.

Επιπλέον οι φαντάροι είδαν να κόβονται οι άδειες και οι έξοδοι του Σαββατοκύριακου, καθώς η μονάδα μπήκε σε Επιφυλακή.

Αν και αξίζουν συγχαρητήρια στους φαντάρους που παραπονέθηκαν και ζήτησαν να σταματήσουν οι επικίνδυνες αυθαιρεσίες τα ερωτήματα παραμένουν: τη δουλειά έχουν οι φαντάροι με τις φωτιές; Από πού και ως που ανεκπαίδευτοι ένστολοι πολίτες θα στέλνονται στα πύρινα μέτωπα για χάρη των επικοινωνιακών αναγκών του υπουργού Εθνικής Άμυνας και της κυβέρνησης της Ν.Δ.;

Πότε επιτέλους θα πάρουν αποτελεσματικά μέτρα;

Μήπως όλα αυτά είναι απλώς ένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι μιας κυβέρνησης και συγκεκριμένων συμφερόντων που θυσιάζουν και το τελευταίο πράσινο στο βωμό του κέρδους;

Τα τελευταία ερωτήματα απαιτούν τις μαχητικές απαντήσεις ολόκληρης της κοινωνίας.

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή ανεκπαίδευτων φαντάρων στην πυρόσβεση. Να μην τίθενται σε κίνδυνο ζωές νέων ανθρώπων που υπηρετούν τη θητεία τους για το θεαθήναι!!!

Να ληφθούν τώρα (αγορές μέσων, διορισμοί δασοπυροσβεστών, προστασία δασών από καταπατητές κλπ) όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την Προστασία των Δασών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Στους μεταγενέστερους - Μπ. ΜΠΡΕΧΤ